Haber

2014 yılından bu yana Gaziantep’te ulaşım konforu ve kalitesi arttı

2014 yılında göreve başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve teknik ekibi, şehrin can damarı olan ‘ulaşım’ konusunda hayata geçirdikleri projelerle vatandaşların yaşayacağı olası ulaşım aksaklıklarının ve yoğun trafik sorununun önüne geçti.

Saha ziyaretlerinde esnaf ve mahalle sakinleriyle sık sık bir araya gelen Önder Şahin ve beraberindeki teknik grup, notlar alarak plan ve projelerine vatandaşların niyetlerine yer verdi.

2 BİN 995 KM YÜZEY KAPLAMA…

Bu kapsamda Büyükşehir, 9 yıllık sürede 1.110 km sıcak asfalt serimi ve 2.995 km sathi kaplama ile şehrin ulaşımını konforlu ve güvenli hale getirmek için önemli adımlar attı. Ayrıca büyükşehir, kentte 665 km yeni inşaat yolu ve bulvar açarak kilometrelerce kara yolunu kente kazandırdı. Böylece şehrin metropol kimliği güçlendi.

KAVŞAKLAR İLE TRAFİK İKİZLİĞİ ENGELLENİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ulaşımın nefes alması için kavşaklar üretmeyi unutmuyor; Şehreküstü, Dedeman, Bedri İncetahtacı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mezarlığı, Kemal Köker, Dr. Asım Güzelbey, Kahraman Emmioğlu, Beylerbeyi, Şehirgösteren, Mehmet Şimşek, Kent Hastanesi ve Yamaçtepe olmak üzere 14 kavşağı 9 yılda kente kazandırdı. Ayrıca 4 adet köprülü kavşak projesi hazırlayan büyükşehir belediyesi, yakında BÜSEM, Kırsal Terminal, Perilikaya ve 25 Aralık Sanayi Sitesi isimli köprülü kavşakları da hizmete açacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu