Ekonomi

Tapu İşlemlerine Ek Güvenlik Sistemi Getirildi

Tapu işlemleri uygulamalarına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “1 Kasım itibarıyla girilen ilanlar için devreye alınan Elektronik Reklam Doğrulama Sistemi’ne ek olarak, tapu işlemleri için ek güvenlik sistemi de devreye alındı. Tapu işlem başvurularına girerek kullanıcılar Web Tapu sistemini kullanabilirler.” “Girmek istediklerinde iki adımlı giriş özelliğinin açık olması gerekiyor” dedi.

Tapu işlem başvurularının yapıldığı Web Tapu işlemlerine giriş yapabilmek için artık iki aşamalı giriş ile kimlik doğrulama zorunluluğu getirilmektedir. Bahisle ilgili bilgi veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “1 Kasım itibarıyla girilen ilanlarda devreye alınan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’nin yanı sıra, tapuya girişte ek güvenlik sistemi de devreye alındı. Kullanıcılar Web Tapu sistemine girmek istediklerinde “İki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekmektedir. İki aşamalı giriş, e-Devlet şifresine ek bir güvenlik katmanı olarak tasarlandı. İki aşamalı giriş ile e-Devlet Kapısı şifrenizi başkası bilse bile e-Devlet Kapısı üzerinden web tapu sistemine giriş yapmanız mümkün değildir” dedi.

İki aşamalı giriş için ne yapılmalı

İki aşamalı giriş özelliğinin etkinleştirilebilmesi için e-Devlet Kapısı hesabının öncelikle e-Devlet Kapısı hesabına tanımlı kimlik ile doğrulanmış bir telefon numarasına sahip olması gerektiğini belirten Özelmacıklı, “Kimlik doğrulamalı telefon numarasına sahip kullanıcılar e-Devlet Kapısı web uygulamasının “Şifrem ve Güvenlik Ayarlarım” sayfasındaki “İki Adımlı Giriş İşlemleri” sayfasına erişebilirler. Giriş İşlemleri “e-Devlet Kapısı taşınabilir uygulamasının ayarlar sayfasında” dedi.

“Telefon numarasının kimlikle doğrulanması 3 şekilde mümkündür”

Özelmacıklı, “Kimlik doğrulamalı telefon numarası, sisteme tanımlanan telefon numarasının, kullanıcı kimliğine sahip kişiye ait olduğunun doğrulanması işlemidir. Kimlik doğrulamalı telefon numarası, e-Devlet Kapısı’na çift giriş yapmak için kullanılır. Aşamalı giriş yöntemi.Kimlik ile telefon numarası doğrulama birden fazla yöntemle yapılabilir.Bunlardan ilki NFC teknolojisini kullanarak doğrulamadır.Bu süreçte eğer NFC teknolojisine sahip bir cihazınız ve yeni çipli kimlik kartınız varsa işlemler yapılabilir. e-Devlet’te “İletişim Seçeneklerim” sayfasında yer alan Kimlik ile Telefon Numarası Doğrulama adımları takip edilerek tamamlanır. İkinci sistem ise e-İmza’dır. Taşınabilir İmza ve TC Kimlik Kartı ile giriş yaparak doğrulama seçeneğidir. e-Devlet Kapısı web uygulamasına e-imza, taşınabilir imza veya TC Kimlik Kartı ile girdiğinizde, beyan ettiğiniz telefon numarasını SMS ile doğrulamanız halinde kimlik doğrulamalı telefon numarasına dönüştürebilirsiniz. Son yöntem olarak PTT’den doğrulama yapmanız gerekiyor. Kimliğiniz ile PTT şubelerine giderek beyan edeceğiniz telefon numarasını kimlik doğrulamalı telefon numarası olarak tanımlayabilirsiniz. Bunun için 4-TL’lik bir işlem fiyatı talep ediyor” dedi.

e-Devlet kapısı hesabınıza kayıtlı mobil cihazınız varsa

Kayıtlı cihaz özelliğinin kullanılabilmesi için mevcut e-Devlet mobil uygulamasının uygulama marketlerinden indirilmesi gerektiğini belirten Özelmacıklı, “İki aşamalı giriş özelliği açıldıktan sonra e-Devlet’e giriş yapmak istediğinizde, Devlet Ağ Geçidi taşınabilir uygulamasında ilk kez, giriş yaptığınız cihazı kayıtlı cihazınız olarak kaydetmek isteyip istemediğiniz sorulur.Ayrıca, uygulamadaki adımları takip ederek kullandığınız taşınabilir cihazı kayıtlı cihaz haline getirebilirsiniz. : Profilim > Ayarlar > İki Aşamalı Giriş İşlemleri > Kayıtlı Cihaz İşlemleri Kullanılan cihazı kayıtlı cihazınız olarak kaydederseniz, aynı cihazla taşınabilir uygulamaya giriş yaptığınızda yalnızca iki aşamalı giriş yapabilirsiniz. Şifreniz, SMS almanıza gerek kalmadan.” dedi. – İSTANBUL

derikajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu