Haber

Re-Welfare’den ittifak açıklaması: ‘Yeni toplantı yapılmasına gerek yok’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, AK Parti ile ittifak görüşmelerinin sona erdiğini açıklayarak, partisinin yerel seçimlere ilişkin aldığı kararın yenileneceğini söyledi. Cuma günü lider Fatih Erbakan tarafından paylaşıldı.

Kılıç, parti olarak 31 Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, “Refah Partisi olarak 31 Mart yerel seçim beyannamemizi hazırladık. Bildirgemiz 10 Şubat’ta Ankara’da kamuoyuna açıklanacak. Bildirgemizde yeni başlıklar göreceksiniz. 20 yıldır belediyeleri yönetenlerin sözleri bir kenara, bugünden itibaren belediyeleri yönetmeye talip olanların sözleri bir kenara. Yine Refah Partisi’nin yerel seçim manifestosunda çocuklara, gençlere, kadınlara, yaşlılara, engellilere, çalışan ve çalışmayanlara yeni bir hayat, yeni bir dünya, güvenli ve huzurlu bir gelecek vaadi yer alıyor. çalışanlar, diploma sahibi olup çalışma imkanı bulamayanlar, kısacası tüm sosyal statüler için geçerlidir. “Yerel seçim beyannamemizi 10 Şubat’ta kamuoyuna açıkladığımızda, tüm büyükşehir il ve ilçe belediye başkan adaylarımızı da kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Kılıç, açıklamalarında şunları kaydetti:

“İttifak görüşmeleri yapıldı. Heyetler arası görüşmeler tamamlandı. Artık ittifak görüşmelerine veya heyetler arasında yeni bir toplantıya, yeni bir toplantıya gerek yok. Taraflar konuştu, dinledi, anladı ve gitti. Biz yapmıyoruz. İttifak sürecini daha da uzatmak niyetindeyiz.Bunun değerlendirmesini Refah Partisi Merkez Yürütme Kurulu’nda yaptı.Genel Başkanımız gerekli gördüğü diğer değerlendirme ve istişareleri de yapacak.Son kararını önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacak. Refah Partisi’nin 31 Mart yerel seçimlerine yönelik ittifak arayışına ilişkin görüş ve yaklaşımı Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan Cuma günü saat 14.30’da İstanbul’da düzenlenecek basın toplantısında kamuoyuna açıklanacaktır. Refah Partisi olarak kamuoyunu olması gerektiği gibi meşgul eden bu konudaki görüşümüzü Genel Başkanımızın yapacağı açıklama ile Türk toplumuyla paylaşacağız.Alınacak karar ve atılacak adımlar herkes içindir, hepimiz için, ülkemiz için. Hayırlı olmasını ümit ediyor ve diliyoruz” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu