Ekonomi

Mehmet Şimşek, Türkiye ile Almanya arasındaki dış ticaret hacmi hedefini açıkladı

Türkiye, yeni ekonomi yönetiminin göreve başlamasının ardından uluslararası yatırımcılarla temaslarını artırdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, farklı kesimlerden yatırımcılarla bir araya gelerek Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlatıyor.

Uluslararası yatırım ziyaretleri kapsamında İngiltere ve Körfez ülkelerinde düzenlenen toplantılara katılan Bakan Şimşek, son olarak Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı ile birlikte Türkiye’yi ziyaret etti. Robert Habeck’le tanıştı.

Almanya-Türkiye dış ticaret hacminde hedef 50 milyar dolar

Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilere değer verildiğini belirten Bakan Şimşek, toplantının verimli geçtiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Şimşek, Türkiye ile Almanya arasındaki dış ticaret hacminin bu yıl sonuna kadar 50 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini de vurguladı.

“Verimli bir toplantı geçirdik”

Bakan Şimşek şu ifadeleri kullandı:

Bugün Federal Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Dr. Robert Habeck ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

Almanya ile bağlantılarımıza büyük önem veriyoruz. Her iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin bu yıl sonunda 50 milyar doları aşmasını bekliyoruz. Ülkemizde Alman sermayeli veya Alman sermayesi ile kurulmuş 8 binin üzerinde şirket bulunmaktadır.

Her iki ülke arasındaki güçlü bağları ve iş birliğini daha da artırmak amacıyla Sayın Habeck ile yatırım fırsatlarını değerlendirdik ve Orta Vadeli Programımızın detaylarını paylaştık.

Önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği ile bağlantılarımızın geliştirilmesi konusunda Almanya’nın daha güçlü bir destek sağlayacağına inanıyoruz.

avanosajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu