Haber

Bağcılar’da mevcut yönetimin iptal ettiği metro hattına ilişkin konuşan Kurum, “Bağcılar’da nereye gitsek o hattı soruyorlar.”

Bağcılar’da mevcut yönetimin iptal ettiği metro hattına ilişkin konuşan Kurum, “Bağcılar’da nereye gitsek o sınırı soruyorlar.”

İSTANBUL – Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Bağcılar’da düzenlenen “3. Bölge 3. Düzey Mahalle Liderleri Toplantısı” programına katıldı. Programda konuşan Kurum, “Zor durumda olan Kirazlı-Halkalı Metro Hattının kredisini bulduk, ihalesini ve sözleşmesini yaptık. O hat bugün iptal edildi. Bağcılar’da nereye gitsek o hattı soruyorlar. Bağcılarlı ağabeyim metromun ne zaman geleceğini soruyor.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bağcılar’da düzenlenen “3. Bölge 3. Düzey Mahalle Liderleri Toplantısı” programına katıldı. Programa, Murat Kurum, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, AK Parti Bağcılar katıldı. Onları Kadın Kolları Başkanı, Şube Başkanı Ayşe Şakar ve beraberindeki heyet karşıladı. Programda yoğun ilgiyle karşılanan kurum, vatandaşlarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Murat Kurum konuşmasının ardından protokolle birlikte sahneye çıkarak seyircileri selamladı.

“İstanbullular artık mevcut CHP yönetiminin sorumsuzluğundan tiksiniyor.”

Programda konuşan İBB Lider Adayı Kurum, “Türkiye Yüzyıl İstanbul Vizyonu programımızla heyecanımızı aksiyon ve projelerimizle birleştirdik. Milletimizin özlediği, beklediği ve memnun olduğu projelerimizi 10 temel başlık altında detaylı bir şekilde anlattık. Sonrasında birçok ilçemizi gezdik, sokakta herkes bu hayallerimizi, projelerimizi, yatırımlarımızı konuşuyor. Alanımla ilgili iki gözlemim var. Birincisi can sıkıntısı, ikincisi umut ve memnuniyet. İstanbullular artık Mevcut CHP yönetiminin sorumsuzluğundan bıktım, bıktım. Ancak halkımız, gençlerimiz ve kadınlarımız da yeniden başlama umuduyla dolu, heyecanlı ve coşkulu. Vatandaşlarımıza o inancı verdiğimize inanıyorum.” Bunu gözlerinde görüyorum, kardeşlerimizin bana sarılmasında bunu hissediyorum” dedi.

“Bizim için kolları sıvadık mı bir daha asla sıvayamayız.”

İstanbul için kolları sıvadığını ve geri durmayacağını belirten Murat Kurum, “Bizim sözlerimiz boş yere kolları sıvayanların verdiği sözler gibi değildir. Kollarımızı sıvadık mı asla tutmayız.” tekrar geri dönüyoruz. O silahlar artık bizim değil, bu milletin kolları. O silahlar felakette olan kardeşlerimize sarılıyor. Elazığ’da, Malatya’da, İzmir’de, Antalya’da, Kastamonu’da, Giresun’da ve daha birçok ilde 365 bin yeni yuvaya dönüşüyor. Yüzyılın felaketini yaşayan 11 ilimizi iyileştirmek için 3 ayda dünyada benzeri görülmemiş imzalara atılarak 180 bin yeni konutun inşaatına başlıyor, milletin acısını paylaşıyor ve paylaşıyor. milletin geleceğini kurar. 25 yıllık tecrübeyle o kollar bir daha sıvanmıştır, bir daha kapanmamak üzere. İstanbul yeniden dirilinceye, İstanbul yeniden yükselmeye başlayıncaya kadar kapanmayacaktır. Ellerimizi vefasızlara bırakacağız. , çürümüş binalar, endişeyle. En ufak bir depremde uykusu bölünen, dehşet yaşayan annelerin elleriyle birleşeceğiz. İstanbul’un tarihini değiştirecek 650 bin yeni, sıcak, güvenli konutu inşa etmek için ellerimizi birleştireceğiz. Vatandaşlarımıza 100 bin yeni sosyal konut inşa etmek için el ele vereceğiz. Mevcut CHP yönetiminin yol açtığı trafik sorunu nedeniyle hayatının 3,5 yılını kaybeden kardeşim ve gittiğinde kartı çalışmayan, haksız belediyenin gazabına uğrayan mazlum kardeşlerimiz için kalplerimizi birleştireceğiz. Bir sabah yüreği buruk bir halde çocuklarının yanına dönen, işsiz kalınca geçim kaynaklarını kaybeden belediye başkanı. Belediyeden en ufak bir destek alamayan emeklilerimizi ve yaşlılarımızı bir araya getireceğiz. “Gerçek ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi bir araya getireceğiz.”

“Bugün o hat iptal edildi”

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı’nın sözleşmesi yapılmasına rağmen durdurulmasına tepki gösteren Kurum, “Yarı zamanlı belediyecilik yapmayacağız, İstanbul demeyeceğiz. 24 saat belediyecilik yapacağız,” dedi. Haftanın 7 günü. Sadece İstanbul diyeceğiz. Gerçek belediyecilik yapacağız. 650 bin konutu 5 yılda sizin için bitireceğiz. 100 bin sosyal konutu 18 ayda tamamlayacağız. Krediyi bulduk, kredisini verdik. Sorun haline gelen Kirazlı-Halkalı Metro Hattının ihalesi ve sözleşmesi. Bugün o hat iptal oldu. Bağcılar’da nereye gitsek o sınırı soruyorlar. Bağcılı kardeşim metromun ne zaman geleceğini soruyor. Bağcılar’ımıza İstanbul’umuza bir söz. 328 kilometrelik metro hattını 5 yılda 650 kilometreye çıkaracağız. 10 yıl sonra hep birlikte 1004 kilometreye çıkaracağız! İstanbul’un tek bir ilçesini metrosuz bırakmayacağız! Ortalama yolculuk süresi 64 dakikadan 39 dakikaya çıktı! Yeni metrobüslerimiz ile “Otobüs hatlarıyla İstanbul’un her noktasına kesintisiz ulaşımı sağlayacağız. Trafik çilenizi sizlerle birlikte sonlandıracağız” dedi.

“Maçtan önce halkımızın kalbini ve ruhunu arayacağız.”

İstanbullulara vereceği destekten bahseden Murat Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlerimize ulaşımda tam yüzde 40 indirim yapacağız. 0-6 yaş arası çocuğu olan babalara seyahat hakkı vereceğiz. Çocuklarıyla birlikte tıpkı anneleri gibi ücretsiz. Gençlerimize İstanbul’da okumanın bir ayrıcalık olduğu duygusunu göstereceğiz. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize 10 bin TL eğitim desteği vereceğiz. İhtiyaç sahibi emeklilerimize her ay 2 bin 500 TL destek ödemesi yapacağız. İlk kez iş kuracak kardeşlerimize ve gençlerimize 100 bin TL destek vereceğiz. 50 bin TL destek vereceğiz. Yeni evlenen kardeşlerimize TL beyaz eşya yardımı.Sizlerle, muhtarlarımızla,derneklerimizle,yoldaşlarımızla bunun gibi yüzlerce iş ve hizmete imza atacağız.Her zaman birlikte çalışacağız.Bundan sonra yola çıkacağız. tekrar birlikte. Maçtan önce halkımızın kalbini ve ruhunu arayacağız. İstanbul’un her annesi bizim annemiz olacaktır. İstanbul’un tüm gençleri ve çocukları ‘kardeşimiz olacak’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu