Ekonomi

Citi, Akamai Technologies ve Hızlı Hisseler İçin Büyüme Öngörüyor

Pazartesi günü yayınlanan bir rapora göre Citi analistleri, Akamai Technologies (AKAM) için potansiyel olumlu gelişmelere odaklanan 30 günlük bir gözlem dönemi başlattı. Banka, şirketin dördüncü çeyrek kazançlarının ve geleceğe yönelik mali projeksiyonlarının önceki beklentileri aşacağını tahmin ediyor. Ayrıca banka, Fastly, Inc. (FSLY) notunu Nötr duruşa yükseltti ve hisseleri için hedef fiyatını 11 Dolardan 20 Dolara çıkardı.

AKAM’ın iyimser görünümü, daha yeterli işletme koşullarının yanı sıra 2023’ün dördüncü çeyreğine ilişkin muhafazakar rehberliğe bağlanıyor. Bu tahmin, bir önceki yılın en olumlu çeyreğine kıyasla büyümede hafif bir yavaşlamaya işaret ediyor. Analistler, 2024 takvim yılı için yapılan varsayımı da makul buluyor.

“İçerik dağıtımındaki istikrarlı performans, özellikle içerik dağıtım ağlarının modernleştirilmesinden sonra, art arda dört çeyrekte büyümenin hızlanmasına katkıda bulunuyor. Artan taleple karşılaşan ve yakın zamanda özel spor etkinliklerinin başarılı yayınlarını gerçekleştiren büyük yayın hizmet sağlayıcılarından potansiyel ek büyüme gelebilir. bir NFL play-off maçı gibi.” “

“Güvenlik sektörü, değişen tehdit ortamı karşısında güçlü talep nedeniyle daha da büyük bir büyüme potansiyeli sunuyor. Bu, art arda iki çeyrekte büyümenin artmasına ve bu segment için tüm yıl tahminlerinde yukarı doğru ayarlamalara yol açtı.”

Bulut bilişim, gelir artışı için spekülatif bir itici güç olarak görülse de analistler, şirketin şirket içinde daha fazla bulut bilişim görevi üstlenmeye başlamasıyla bu alanın kârlılıkta hızlı iyileşmelere katkıda bulunmasını bekliyor; bu süreç şu anda başlangıç ​​aşamasındadır.

Analistler ayrıca döviz kurlarının daha istikrarlı olması nedeniyle mevcut durumun olumlu olduğuna dikkat çekti. “ABD dolarının değerinde yakın zamanda meydana gelen küçük bir düşüş de daha olumlu bir mali bahise katkıda bulunabilir.”

Fastly ile ilgili olarak analistler, nispeten yeni CEO Nightingale’in liderliğinde şirketin finansal güvenilirlik konusundaki prestijinin arttığını kaydetti. Ürünlere yönelik daha net bir stratejik vizyonun ve hizmet tekliflerinin daha etkili bir kombinasyonunun istikrarlı performansa yol açması bekleniyor.

Ancak bu, Gelirler Müdürü’nün ayrılması, az sayıda müşteriye bağımlılık ve rakiplerle karşılaştırıldığında algılanan ölçek eksikliği, benzersizlik ve kapsamlı güvenlik teklifleriyle ilgili potansiyel risklerle dengeleniyor.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

canakcihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu