Haber

Sütunların tuğladan yapıldığını belirten apartman sakinleri suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Batman’da depremde hasar gördüğü için boşaltılan apartmanın sakinleri, 12 sütundan 4’ünün tuğladan yapıldığını düşünerek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde 25 yıl önce inşa edilen ve 18 dairenin bulunduğu Komando Caddesi’ndeki 5 katlı apartman ağır hasar gördü. Bunun üzerine bina bir süre sonra boşaltıldı.

Apartman sakinlerinden Bahaddin Ersöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, binanın 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde ağır hasar gördüğünü söyledi.

“Binamızın 4 sütunu tuğladır. Kalan 8 sütun çatlaktır. Bazı dairelerde 3 sütun, bazı dairelerde 2 sütun. Duvarlar yıkılmıştır.” Ersöz, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

3 yıldır binada oturan Ayetullah Türeli, ağır hasarlı binada inceleme yaparken sütunların bir kısmının tuğladan yapıldığını fark ettiklerini söyledi.

Depremin ardından hızla binayı boşalttıklarını belirten Türeli, 18 ailenin mağdur olduğunu söyledi.

Türeli, “Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Burada 18 daire ve 2 dükkan var. Dükkanlar daireden dükkana dönüştürüldü. Sütunlar kesildi. Bu sütunların yerine tuğlalar kondu. Herkesin evinde çatlaklar var. ev.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu