Haber

Karabağlar Belediyesi’nin 2022 yılı faaliyet raporu kabul edildi

Karabağlar Belediyesi’nin 2022 yılı faaliyet raporu kabul edildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Türkiye’de kendi imkanlarıyla ve istikrarlı bir şekilde hizmet verebilen sayılı yerel yönetimlerden biri olduklarını vurgulayarak, “Karabağlar’da yaşayan 500 bin insanımıza eşit ve daha kaliteli hizmet verme kararındayız. Çağdaş bir Karabağlar hedefimize hızla ilerliyoruz.”

Karabağlar Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ikinci oturumu, ana hizmet binasındaki meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantı, Karabağlar Belediyesi’nin 2022 yılında yaptığı çalışmaların ve projelerin sunumuyla başladı. Ardından Önder Selvitopu, yerini Meclis 1. Başkan Yardımcısı Mehmet Aydoğan’a bıraktı.

CHP Küme Başkan Yardımcısı Zafer Levent Yıldır, AK Parti Küme Başkan Yardımcısı Mustafa Alper Güldalı ve meclis üyeleri faaliyet raporuna ilişkin görüşlerini bildirdi.

Daha sonra Önder Selvitopu kürsüye çıkarak konuşmacılara teşekkür etti.

Önder Selvitopu, Karabağlar Belediyesi’nin göreve geldiği 2014 yılından bu yana değerli bir yolu başarıyla kat ettiğine işaret ederek, “Azim, azim ve istikrarlı çalışmayla zorlukların üstesinden gelmeyi başardık. O dönemde yapımı devam eden ana hizmet binamız, Uzundere Mesire Alanı, Yunusemre Pazaryeri gibi birçok önemli tesis bugün Karabağlar halkına hizmet veriyor. Onları iyi hatırlamamız gerekiyor” dedi.

Nasreddin Hoca çocukların hizmetinde

Önder Selvitopu, o dönemde kamuoyunda da tartışılan Nasreddin Hoca heykelinin bugün Çocuk Kültür ve Bilim Merkezi olarak başarıyla hizmet verdiğini vurgulayarak, “Sadece bir yıl içinde 20 bin ilkokul çocuğu oraya giderek, öğrencilerle tanıştı. bilim, kültür ve sanat.Yine rekreasyon alanındaki Aqua Life Havuzlarımız sadece geçen yaz 55 bin kişiyi ağırladı.Sadece Karabağlar’dan değil İzmir’in dört bir yanından gelenler bu havuzlardan yararlanıyor.”

Başkan Selvitopu, bu süreçte ilçe merkezlerinin sayısını 4’ten 17’ye çıkardıklarını belirterek, yakında açılacak olanların sayısının 19’a çıkacağını söyledi.

Sosyal yardımlar

“Sağ elin verdiğini sol el görmez” anlayışıyla her ay 3 bin dar gelirli ailenin bütçesine katkı sağladıklarını, ekonomik koşullar nedeniyle ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptıklarını, eğer asla onaylamazlarsa.

Dijital Arşiv

Çok kolay bir çalışma gibi görünen Dijital Arşiv Sisteminin örnek bir proje olduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Arşivimizdeki 10 milyondan fazla belge bu sisteme aktarıldı. Karabağlar Belediyesi, hizmetlerini günün teknolojisine uygun olarak dijital ortamda sunar hale geldi. Azim, kararlılık ve özveriyle bu aşamaya geldik. Bu konuda İzmir’in önde gelen belediyelerinden biriyiz. Coğrafi Bilgi Sistemini kuran bir belediyeyiz. Bunlar çok değerli eserler” dedi.

Sahada aktif çalışma

Asfalt yığını ve modern araçları bulunan Karabağlar Belediyesi’nin bölgede aktif olarak çalıştığını vurgulayan Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“Her yıl mümkün olduğu kadar çok mahallemizi ve sokağımızı tekniğine uygun olarak asfaltlıyoruz. Temizlik, Fen, Park ve Bahçeler Müdürlükleri için araç parklarımızı güçlendirerek filomuzun yaşını gençleştirdik. Hiç binek otomobil almadık. Bunun yerine asfalt finişer, kazıyıcı, ambulans, yemek, çöp kamyonu gibi hizmet odaklı araçları ilçemize kazandırdık. Bu ay 4 çöp kamyonu daha sipariş ettik. Haziran ayında faaliyete geçecekler. Bütçemize göre yatırıma daha fazla yer ayırıyoruz. Bugün hizmetlerimizde büyük bir aksama yok. Tek amacımız modern, sağlıklı çevresi, yeşil alanları ve her türlü tesisiyle çağdaş bir Karabalar yaratmaktır.”

Uzundere örnek olacak

Önder Selvitopu, modern Karabağlar’ın yeni yüzünün Uzundere’deki çalışmalarla ortaya çıktığına dikkat çekerek, “Orada yapılan çalışmaların hiçbiri tesadüf değil. Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi, Mesire Alanı, Nasreddin Hoca Çocuk Kültür ve Bilim Merkezi, kentsel dönüşüm projeleri birbiriyle uyum içinde burada yer alıyor. 1-2 yıl sonra ilçemizin modern yüzü burada tamamen görülecek. Bu çağdaş doku ortaya çıktığında, iç mahallelere gerçek bir hareket olacaktır. Maliyet açısından en büyük projelerimizden biri olan Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi inşaatı hızla devam ediyor. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında da tamamlayarak Karabağlar’daki çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. İzmir’in sayılı tesislerinden biri olacak bu merkezi her şartta tamamlayacağız” dedi.

Ödenen borçlar

Başkan Selvitopu, daha önceki meclis toplantılarında borç yükünün yüksek olması nedeniyle eleştirildiklerini hatırlatarak, “Karabağlar Belediyesi bugün borçlarını sıfırladı. Sadece yapılandırma yasalarından faydalanması dışında hiçbir kurum ve kişiye piper yoktur. SGK primlerini de zamanında ödüyor. Ülkede genel bir ekonomik dalgalanma olmadıkça bu istikrar devam edecek ve daha kullanışlı bir noktaya gelecektir.

Başkan Selvitopu da yaptığı konuşmada, kamuda çalışan geçici personele ilişkin son çıkan yasanın adaletsizlik yarattığına da vurgu yaparak, “Kamuda çalışan geçici işçilere istihdam hakkı verilirken, yerel yönetimler ve il özel idareleri de bu hakkı kazandı. hariç tutuldu. Bu kapsamda Karabağlar’da çalışan arkadaşlarımız 6 aylığına yerleşmek zorunda kalıyor. Onlar devlet biz de devlet kurumuyuz. Kanunda büyük bir adaletsizlik, Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı bir durum olmuştur” dedi.

Yetki verilmeli

Son olarak kentsel dönüşüm konusuna da değinen Lider Selvitopu, 2700 hektarlık bir yerleşim alanına sahip olan Karabağlar’da 2000 hektarlık plan revizyonlarını yaparak ilçeyi 2050’li yıllara hazırladıklarını söyledi. İzmir’in olası depremlere hazırlıklı olması için kentsel dönüşümün değerli olduğunu ancak yerel yönetimlerin bu konuda mutlaka görevlendirilmesi gerektiğini belirten Lider Selvitopu, “Şu anda ilçe belediyelerinin imar durumu olan yerlerde herhangi bir yasal yetkisi yok. büyükşehir belediyesi statüsü Buna rağmen konuya girerek bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Burada bir belediye kurduysanız, kentsel dönüşümle ilgili yetki ve görev yerel yönetimlere verilmelidir. İlçe belediyelerinin bu kapsamda yapacakları kanunla belirlenmelidir.

Başkan Selvitopu, yaşadığımız son büyük deprem felaketinde hayatını kaybedenleri anarak yakınlarına sabır, yaralılara şifa diledi.

“Oybirliğiyle Teşekkür Ederiz”

Başkan Selvitopu da denetim komitesi raporunun oybirliği ile kabul edilmesinden dolayı meclis üyelerine teşekkür ederek, “Son kurulumuzda denetim raporu oy birliği ile kabul edildi. Güveninize layık olmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Başkan Selvitopu’nun konuşmasının ardından yapılan seçimde 2022 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu