Haber

Aylin Nazlıaka: “Güç Yürüyüşüne Her Gün Daha Kararlı Adımlarla Devam Eden Altı Masa, Çizgileri Sıkıştırıyor”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka Giresun’da; “Cumhur İttifakı’nın tek projesi Altı Levha’yı yıkmaktır ve bütün umutlarını buna bağlamışlardır. Buna rağmen Altı Masa her geçen gün daha kararlı adımlarla iktidar yürüyüşünü sürdürmektedir. Başaramayacağız ama ilk seçimde mutlaka halkın partisi olacağız. Halkın iktidarını kuran biz olacağız, kazanacağız” dedi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Giresun İl Başkanlığı’nda partililerle görüşmeye geldi. Burada bir açıklama yapan Nazlıaka şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın sorunlarını her yerde tespit etmek ve partimizin çözüm önerilerini Türkiye’yi karış karış gezerek anlatmak için aktif olarak çalışıyoruz. Bu aşamada 81 vilayet turumuzu tamamladık ve şimdi de ikinci turumuzu tamamlıyoruz. 407 ilçeye gittik.Bugün Giresun’da da 3 ilçeyi ziyaret edeceğiz.Bunun için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.Hızlı bir şekilde örgütlenmeye odaklandık.Tüm il ve ilçelerde örgütlendik.110 ilçeye ilçemizi ekledik. Partimize son 1 yılda bin yeni kadın üye kazandırdık ve katmaya da devam ediyoruz.Kadın, erkek ve genç üye sayımızı her yerde katlamaya devam ediyoruz.CHP ailesi olarak her geçen gün daha da güzel bir Türkiye için çalışıyoruz. Ayrılığın olmadığı bütün ülkeyi kucaklayın. Giresun’un sorunlarını en iyi bilen, yüreğiyle yaşayan sizler, Giresunlular ve burada yaşayanlarsınız.

“GİRESUNLU VATANDAŞLARIMIZIN YERİNDE TEDAVİ OLABİLECEĞİ ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ”

Öncelikle sağlıktan başlayalım, sağlık insanın kendi hayatından sonra sahip olduğu en değerli şeydir ve hepimiz bunun bedelini kaybettiğimizde anlarız. Sağlığa erişim bir haktır, hatta anayasada tanımlanmış bir haktır. Ama ne yazık ki Giresunlu vatandaşlarımız buradaki devlet hastanelerinde sağlık hizmetine erişimde sıkıntı yaşıyor. Üstelik randevu almakta zorlanıyorsunuz bunun için acile gitmeniz gerekiyor ama acile gittiğinizde bu kez acil hastaların mağduriyetine ortam neden olabiliyor. Yetersiz tıbbi uygulama nedeniyle, sık sık başka illere ve metropollere gitmek zorunda kalıyorsunuz. Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ sözünü hatırlatmak isterim. Ancak randevu usulü ile hastaneye gittiğinizde hangi doktorla görüşeceğinizi bilmiyorsunuz. Ancak öyle görünüyor ki, yakında sağlığınızı emanet edebileceğiniz bir Türk doktoru bulmakta zorlanacaksınız. Çünkü bazen Suriyeli bazen de Afgan doktorlar tedavi ediyor. Burada insanları milliyetlerine göre ayırmıyoruz ama bu ülkede Türkçe öğrenmiş bir doktorla iletişim kurmanın kolay olmayacağını belirtmek isteriz. Bu nedenle sağlık sorunlarının bir an önce çözülmesi ve Giresunlu vatandaşlarımızın yerinde tedavi olabilecekleri testler üretilmesi gerekiyor. Bu iktidar bunu yapamaz, çünkü aslında böyle bir niyetleri, anlayışları, böyle bir bakış açıları yok.

Bir diğer iddia da burada yaşanan sel ve taşkınlarla ilgili, bu zaman zaman karşımıza çıkan bir sorun. Hem hayatımızı hem de yaşam kalitemizi tehdit ediyor. Mülkümüzü tehdit ediyor. Gelişmiş ülkelere bakıyorsunuz ve bu ülkelerdeki akarsuların rehabilite edilerek nehirlerin doğal akışına bırakıldığını görüyorsunuz. Bilim adamları bazı çalışmalar yaptı ve son derece başarılı olan projeler var. Burada böyle bir proje çalışması var mı diye soruyorum. Hayır. Dolayısıyla derelerin ıslahı konusu Giresunluların çözmesi gereken sorunlar arasında yer almaktadır.

Görele’deki 2. sınıf katı atık tesisi ile ilgili gerek yaydığı kötü kokudan gerekse görüntü kirliliğinden dolayı, hem de içme suyu kaynaklarına sızma ihtimalinden dolayı vatandaşlarımızın endişesinden dolayı bir kez daha ifade etmeyi uygun gördüm. ve nehirler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapılan başvurular var ama üç maymunu oynayan yani görmeyen, duymayan, duymayan bir anlayışla yönetildiğimiz için bu sorun yine bir kenara itildi.

Yoldan bahsedelim, her seçimde yol sözü verilir. Sonra seçim yapılır ve rafa kaldırılır. Giresunlular yine ulaşım sorunuyla baş başa kaldı. Tabii en temel konuyu, yani bölgenin geçim kaynağı olan fındığı burada en sona bıraktım. Fındık üreticilerinin hakkını alamadığını biliyoruz. Ceddi’mizin kurduğu Fiskobirlik eskisi gibi olsaydı bugün her şey çok daha farklı olurdu, nitelikli ekipler tarafından yönetilseydi, devlet teşkilatlarından oluşan bir ekip çok daha farklı olurdu. 2016 yılından itibaren Tahıl Ofisi, kamuda fındık alımı yapmaktadır. 16 yıldır fındık alımını, fındık muhafazasını ve fiyat düzenlemesini öğrenemediler. Yeterince uzman ekipleri olmadığı için muhtemelen fındığı bilen ekipleri de yok. Ancak şu bir gerçek ki, şu an fındık üreticileri alın teriyle onca emek vermelerine rağmen emeklerinin karşılığını alamadıkları bir durumla karşı karşıya.

“BU SEÇİM İKİ ZİHNİN ARASINDAKİ SEÇİM OLACAK”

Tabii sorunlar saymakla bitmiyor. Ülke genelinde gelir dağılımındaki dengesizlikler, işsizlik, yoksulluk, yoksunluk Giresunluların yaşadığı sorunlar elbette. Özetle bu seçim çok kritik olacak ama bu seçim iki aday arasında olmayacak. Bu seçim iki zihniyetin ortasında olacak. Bir tarafta demokrasiyi savunanlar diğer tarafta tekelciliği savunanlar olacaktır. Bir yanda milletin evladı diğer yanda saray beslenecektir. Bir yanda hukukun üstünlüğünü savunanlar, diğer yanda hukukun üstünlüğünü savunanlar olacaktır. Bir yanda halkın egemenliğini kurmak isteyenler, diğer yanda saray ve cemiyetinin egemenliğini kurmak isteyenler olacaktır.

“HÜKÜMET PROGRAMIMIZ 5 OCAK’TA AÇIKLANACAK”

Sevgi ve saygının barış ve esenlik içinde yaşadığı bir Türkiye’nin inşasına biz yön vereceğiz ve bunun için örgütlü gücümüzle her gün sahadayız, olmaya da devam edeceğiz. Tüm projelerimiz, tüm ekiplerimiz, poliçelerimiz hazır. Bu politikalar yazılmıştır. Hükümet programımız 5 Ocak’ta açıklanacak. İktidara geldiğimizde Millet Masası olarak neyi uygulayacağız, hangi politikaları uygulayacağız, bunların hepsi anlatılacak.

“ALTILAR MASASI OLARAK HAKLARI SIKIŞTIRARAK GÜCE YÜRÜYÜŞÜMÜZE DEVAM EDİYORUZ”

Cumhur İttifakı’nın tek bir projesi var, o da Altı Levha’yı devirmek ve tüm umutlarını buna bağlamış durumda. Altı Masa inadına her geçen gün daha kararlı adımlarla saflarını sıkılaştırarak güç yürüyüşünü sürdürüyor. Bundan dolayı muvaffak olamayacaklar ama ilk seçimlerde halkın partisi olarak halkın iktidarını kuran taraf kesinlikle ama kesin olarak biz olacağız, kazanacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu