Ekonomi

ABD’de resesyon riskine karşı Bitcoin ve Ethereum uyarısı

Investing.com – Bloomberg analisti Mike McGlone, ABD piyasasındaki durgunluk nedeniyle hisse senedi piyasalarında düşüş yaşanabileceğini söyledi. bitcoinVe EthereumDirenç seviyelerini geçmekte zorlanabileceğini varsayıyor.

Mike McGlone, Bitcoin için 30.000$ ve Ethereum için 2.000$’ın son derece sert direnç bölgeleri olabileceğini düşünüyor. Bloomberg analisti, kripto para birimleri için uzun vadeli yükseliş beklentilerini sürdürdüklerini söylerken, ABD Merkez Bankası’nın sakinlik nedeniyle sıkılaştırmasının riskli varlıklar üzerinde baskı oluşturabileceğini söyledi ve Bitcoin ve Ethereum’un en riskli varlıklar olduğuna işaret etti.

Mike McGlone, 1982’den bu yana getiri eğrisinin, büyük olasılıkla ABD’deki sakinlikle birlikte en kötünün geride kaldığına dair fikir birliğinin oluştuğunu gösterdiğini söyledi. Ancak McGlone’a göre bu, potansiyel olarak büyük bir geri çekilme riski oluşturabilir.

Analistin odaklandığı seviyelerin Nisan ayında test edilmesinin ardından son bir haftada hızlı dönüşler gözlendi. Bitcoin, yılın başından bu yana %85’e ulaşan değer artışları kaydederken, pozitif görünümünü savunmaya devam ediyor ve Ethereum %75’in üzerinde rekor kaydetti.

Yılın ilk çeyreğinde özellikle bankacılık kriziyle birlikte küresel piyasalarda başlayan panik, riskli varlık sınıfında yer alan kripto paraların hızla toparlanmasına katkı sağladı. Uzmanlar, olası bir resesyon telaşı nedeniyle riskli piyasalara fon akışının yavaşlayabileceği ihtimaline odaklanıyor. Bunun da geçtiğimiz hafta test edilen ancak yetersiz talep nedeniyle kırılamayan kritik direnç alanlarının aşılmasını zorlaştıracağı düşünülüyor. Bu kapsamda bu hafta ABD’de duyurulacak. büyümeveriler yakından takip edilecektir.

Öte yandan, geçtiğimiz hafta yaşanan gerilemeler artık kısmi bir düzeltme olarak görülürken, bazı uzmanlar bu tür gerilemelerin yükseliş yolunda sağlıklı olabileceğini düşünüyor. Bu görüşe göre uzun vadeli yükseliş bekleyen yatırımcıların bu düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirebilecekleri düşünülmektedir.

Bitcoin ve Etherum’daki son durum

Bitcoin hafta sonuna 27.000$ seviyesini test ederek başladı. Son 48 saatte 27.800 dolara kadar bir toparlanma gören kripto para birimi, haftaya satıcılı başladıktan sonra sabah saatlerinde 27.500 dolardan orta takviye bölgesine geri çekildi.

Ethereum, hafta sonu boyunca 1.880 $’lık dirençle karşılaştıktan sonra 1.840 $’da takviye buldu. Son görüşe göre ETH, 1.840 – 1.880 dolar aralığında yatay hareketini sürdürüyor.

Author: Günay Caymaz

haber-akcakent.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu