Haber

Trakya’ya bayram göçü!

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntıların ardından İstanbul’da yaşayan vatandaşlar yüzünü Trakya’ya çevirdi. Bölgede arsa ve konuta ilgi tavan yaptı. Tatil ve okul tatilinin birleşiminden yararlanan vatandaşlar, izin günlerini Trakya’dan arsa aramak için değerlendiriyor.

Online emlak ilan sitelerinde arama trafiği katlanarak artarken, talep artışı da somut olarak sahada görüldü. Kırklareli merkez ile Vize, Pınarhisar, Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde arsa arayışlarına başladı.

Vatandaşların doğal afet durumunda konteyner, minik ev ve prefabrik konteyner koyabilecekleri ve bu yapılarda kalabilecekleri arsa talep ettikleri görüldü.

Trakya’ya ilgi artıyor

Trakya’da arsa satışına olan yüksek ilginin popülaritesini hiçbir zaman kaybetmemesi bu alandaki yatırımların karlılığını artırırken aynı zamanda şubeye olan ilgiyi de artırıyor.

Son dönemde İstanbul dışında gelişme potansiyeli olan Marmara Bölgesi’ndeki diğer illerde yer alan yerlere talep artarken, Kocaeli’nin dolmasıyla gözler Trakya’ya çevrildi. Kara ve demiryolu ile iki Avrupa Birliği üyesi ülke olan Yunanistan ve Bulgaristan’a açılan bölge, son yıllarda yatırımcıların gözdesi haline geldi.

Konut satışları düştü, arsa satışları patladı

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıları başka alternatiflere yöneltti. Arazi, çiftlik ve işyeri satışları patladı. Konut dışı satışlar tüm zamanların rekorlarını kırdı. 2021’de yüzde 50,60 olan konut dışı satışlar, 2023’ün ilk 2 ayında yüzde 57,67 ile 2022’de yüzde 54,07 ile tarihi rekor kırdı.

Trakya’da fiyatlar 4 katına çıktı!

İstanbul’da deprem riski taşıyan bölgelerde yaşayanlar çevre illere taşınmaya başladı. . Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ ticaret odalarının açıkladığı bilgilere göre deprem sonrası bölgede 53 binden fazla işlem gerçekleşti. Mevcut bina stokunun yaklaşık yüzde 95’i dolu.

Bölgede fiyatlar dört katına çıkarken, arsa satışlarına da yoğun ilgi var. Kırklareli’nin köylerindeki arsaların metrekare fiyatları 1.500 lira üzerinden belirlendi. Bölgedeki emlakçılar, arsa ve arsa arzında sıkıntı yaşandığını bildirdi. Geçen yıl Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in de Trakya’dan arazi aldığı söylentileri bölgede fiyatları hareketlendirmişti.

Bölge tarihinin en büyük emlak faaliyeti

TÜGİAD Üyesi Emlak Danışmanı Gülcan Altınay, yıllardır Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne bölgelerinde gayrimenkul danışmanlığı yaptığımı belirterek, “Hem burada hem de İstanbul’da 11 ilde depremden korkan depremzedeler görüyoruz. Burada yaşayan ya da sallanan var. O yüzden çok önemli bir yoğunluk içindeyiz” “Arsa da imar için yapı ruhsatı bekliyor. Yaşanan yoğun ilgi fiyatlara da yansıdı. 6 ay önce metrekaresi 200 TL olan gayrimenkul 800-900 TL’ye çıktı.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu