Yaşam

Torbalı Belediyesi iki Kitap Kafe daha açtı

Torbalı Belediyesi’nin fiziki sorunlar yaşayan kentteki kütüphane ihtiyacına alternatif çözüm olarak geliştirdiği Kitap Kafe projesi kapsamında ilçede iki yeni Kitap Kafe açıldı.

Torbalı Belediyesi iki Kitap Kafe daha açtı
İki Kitap Cafe de Şubat ayında açılacak

İlgili Makaleler

Gençlerin ilgisi kitap kafelerin sayısını artırmaya devam ediyor

Torbalı Belediyesi’nin fiziki zorluklar yaşayan kentteki kütüphane ihtiyacına alternatif çözüm olarak geliştirdiği Kitap Kafe projesi kapsamında ilçede iki yeni Kitap Kafe açıldı. Gençlerin ve kitapseverlerin yoğun talebi üzerine Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in talimatıyla kafe sayısının artırılmasına karar verildi. Bu kapsamda Torbalı Belediyesi, Kitap Kefe’yi 100. Yıl Zübeyde Hanım Botanik Parkı ve Muratbey Mahallesi İbrahim Kesici Bulvarı’na kazandırdı. Kısa sürede açılan kafeler ilk hafta dolmaya başladı.

2 KİTAP KAFE DAHA AÇILIYOR

Dün kafelerin müdavimlerine sürpriz bir ziyarette bulunan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, yoğun ilgiden memnun olduklarını kaydetti. Öte yandan bir kız öğrenci ise, “Bu bizim için yaptığınız en güzel projelerden biri. “Sizin sayenizde üniversite sınavlarına daha detaylı çalışabiliyoruz.” Bu sözler Önder Tekin’i duygulandırdı. Öte yandan Şubat ayında Kitap Kafe sayısı 5’e çıkacak. Kitap Kafe şubat ayının ilk haftasında Torbalı İlçesi’nde, ardından da Ayrancılar Mahallesi’nde açılacak. Kitap Kafelerde öğrencilere çay ve su ücretsiz olarak sunulurken, kahve ve diğer yiyecek ve içecekler minimum fiyatlarla öğrencilere sunulmaktadır.

BELEDİYE BAŞKANI TEKİN’DEN DAVET

Gençlerden gelen taleplere kayıtsız kalmadıklarını belirten Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “İlçemize iki kitap kafeyi daha kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Dördüncüsü şubat ayında Torbalı İlçesi’nde, beşincisi ise Ayrancılar’da olacak. Gençlerimizden yoğun talep üzerine kitap kafelerimiz 100. Yıl Zübeyde Hanım Botanik Parkı ve Muratbey Mahallesi 3609 (İbrahim Kesici Bulvarı) Sokakta hizmet vermeye başlamıştır… Dönem itibariyle siz değerli gençlerimize iyi eğlenceler dileriz. Bugün başlayacak molada ücretsiz ikramların ve ücretsiz Wi-Fi’nin keyfini çıkaracaklar. “Onları hizmetlerimizden yararlanabilecekleri huzurlu bir ortamda ders çalışmaya, kitap okumaya davet ediyorum…” dedi. Torbalı Belediyesi ise kitap kafelerin rafları için kitap bağışı kampanyası başlattı. Her eğitim seviyesine uygun kitap bağışlamak isteyenler bu kitapları kitap kafelere teslim edebilirler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu