Haber

Soluk borusuna ekmek kaçan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtardı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, okulda tost yerken nefes borusuna ekmek kaçan öğrenciyi öğretmen kurtardı.

Edinilen bilgiye göre Müjgan-Serkan Karagöz Ortaokulu 5/A öğrencisi Hüseyin Kılıçdoğan teneffüs sırasında kantinden kadeh kaldırdı.

Tostu yerken ekmek modülü nefes borusuna kaçan küçük çocuk, büyük panik yaşadı.

Öğretmenler odasının kapısına gelen Kılıçdoğan boğazını tuttu ve yardım istedi.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Emre Atıcı, öğrencisinin boğazına bir şey takıldığını anlayınca koşarak Heimlich hareketi yaptı.

İki hareketin ardından küçük çocuğun nefes borusuna kaçan ekmek parçası dışarı çıktı. Kendini güzel hisseden Kılıçdoğan sınıfına döndü.

Aıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada sağlık eğitiminin değerine değinerek, daha önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen sağlık eğitimlerine katıldığını söyledi.

Bugün yapılan eğitimin faydasını gördüklerini ifade eden Aıcı, “Bakanlığımız bu konuda bize eğitim verdi. Geçen yıl verdiğimiz eğitimde Heimlich manevrası anlatılmıştı. Eğitimlerde defalarca tekrarladık. Yani biz de diyebiliriz. Bu konuda oldukça uzmanlaştık.Görür görmez hemen müdahale ettim.”Ben yapamazdım. Yani, açıkçası bakabilirdim. Böylece eğitimin önemini anladık” dedi.

Öğrenci Kılıçdoğan ise kendi imkanlarıyla boğazından ekmeği çıkaramayınca öğretmenlerinden yardım istediğini belirtti. “Öğretmenin beni kurtardı. Çok teşekkür ederim. Şimdi çok iyiyim.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu