Haber

Samsun’dan kısa

Samsun’un Ayvacık ilçesinden 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen bölgelere yardımlar devam ediyor.

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından yaraları sarmak için yardım çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda Ayvacık Kaymakamlığı ve Ayvacık Belediyesi öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşları ile muhtarlıklar tarafından hazırlanan 817 adet hijyen ve gıda kolisi TIR’larla Elbistan’a gönderildi.

Salıpazarı Ziraat Odası’ndan yem yardımı kampanyası

Sallipazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy, tremor bölgesindeki yetiştiriciler için yem yardımına davet etti.

Ersoy, deprem bölgelerinde hayvancılığı desteklemek için yem kampanyası başlattıklarını söyledi.

Depremden etkilenen yetiştiricilere yem yardımı yapmak isteyenlerin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Salipazarı Ziraat Odası’na başvurabileceğini belirten Ersoy, yardımın depremden etkilenen ihtiyaç sahibi çiftçilere ulaştırılacağını kaydetti.

Bafra’da çıkan yangında ahır kullanılamaz hale geldi

Samsun’un Bafra ilçesinde çıkan yangında ahır kül oldu.

Melahat Erdoğan, Fevzi Çakmak Mahallesi Köy Hizmetleri Caddesi’ndeki eski eşyaları yakmak için bahçesinde ateş yaktı.

Rüzgarın etkisiyle alevler ahşap ahıra da sıçradı. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın eve sıçramadan söndürüldü.

Yangında ahır kullanılamaz hale geldi.

Havza’da okul otobüsü şoförleri ve rehber çalışanlara eğitim

Havza’da okul servis şoförleri ve rehber personele yönelik bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Havza Halk Eğitim Merkezi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı iş birliğiyle hizmet veren işletme sahipleri, şoförleri, özel öğrenci taşımacılığı yapan şoför ve rehber personele yönelik bilgilendirme eğitimi düzenlendi. .

Trafik Uzman Jandarma VII Çavuş Murat Kambur ve görevliler tarafından ulaşımda kullanılacak araçların özellikleri, tutulması gereken belgeler, Karayolları Trafik Kanunu ve öğrencilerin güvenli ulaşımı için yapılması gerekenler hakkında katılımcılara bilgi verildi. eğitmen polis memuru Osman Özmen.

Havza Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Turan Demir, eğitimlerin amacının daha inançlı bir eğitim dönemi geçirmek olduğunu belirterek, “Bütün amacımız ailelerinin bize emaneti olan çocuklarımızın rahatı ve güvenliği. Teftişlerimiz. Öğrenci servislerimiz yıl boyunca devam edecek.” söz konusu.

Havza Müftülüğünün aylık toplantısı yapıldı

Havza Müftülüğü aylık toplantısı yapıldı.

Kevser Camii’nde gerçekleştirilen toplantıya İlçe Müftüsü Cemil Alıcı, vaizler, müftülük personeli, cami ve Kur’an kursu görevlileri katıldı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Alıcı, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Halka hizmetin Allah’a hizmet olduğu ilkesinden hareketle her konuda vatandaşımızın yanında yer almalıyız. mağduriyetlerini gidermeye yönelik çözümler üretmeye çalışır, sevinçlerine ve dertlerine ortak olurlar.” söz konusu.

Din görevlilerinin mahallelerinde yaşayan depremzedelerin ailelerini ziyaret etmelerini isteyen Alıcı, “Bu kardeşleri yalnız bırakmayalım, maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak için her an hazır olalım. Havza Müftüsü olarak bir çalışma başlattık. depremzedeler için kurulan konteyner kentlere yardım kampanyası. Kampanyamıza verdiğiniz destek için teşekkür ederiz. Allah yardımlarınızı kabul etsin ve kabul etsin.” dedi.

Görüşme sonunda emekli olan 4 din görevlisine Alıcı tarafından plaket verildi.

ardanucajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu