Haber

Putin: Ukrayna’daki neo-Nazilerin efendileri çatışmayı sürdürmeye çalışıyor

Tula, Rusya’da Herşey Zafer İçin‘ Forum katılımcılarına sesleniyor Putin’in, ” Buradaki herkes, birkaç yıl önce Ukrayna’da bir darbeyle iktidarı ele geçiren günümüzün neo-Nazileriyle mücadelenin ön saflarında yer alan adamlar için çalışıyor. “Neo-Nazilerin efendileri, Rusya’yı hedef almalarını ve Rusya’ya karşı mücadelede silah olarak kullanmalarını sağlıyor.”söz konusu.

Bugün savaş alanında başarılı olabilmek için sahada meydana gelen olaylara hızlı ve yeterli tepki vermeleri gerektiğini söylüyor. Putin’inKonuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Başarı, düşmanın kullandığı imha, keşif ve baskı araçlarına hızlı tepki veren ve bunları bastırma fırsatı bulduğu gibi, kendi daha etkili araçlarını da geliştirenlerindir. Tüm bunları daha hızlı yapan kazanır. Bugünkü çabanın özelliği budur. Savunma sanayimiz de burada çok iyi bir tempo ve kalite sergiliyor.

‘Yeni Rus silahları NATO silahlarından çok daha üstün’

Modern NATO silahları, geç Sovyet dönemindeki silahlarla karşılaştırıldığında, Sovyet silahlarının her zaman olmasa da bazı açılardan geride kaldığını kabul ederek. Putin’in, ” Ama en yeni silahlarımızı alırsak, bunların hepsinden açıkça daha üstün olduklarını görürüz. Bu apaçık bir gerçektir. Füze teknolojisinden, zırhlı araçlardan, savaş alanında kullanılan her şeyden bahsediyorum.“dedi.

‘Bir ülkenin kendine yeterli olması egemenliğinin bir tezahürüdür’

Tula, Rusya’da Herşey Zafer İçinPutin, ‘Forum’da yaptığı konuşmada şunları söyledi: ” Bir ülkenin kendine yeterli olması egemenliğinin tezahürüdürRusya’yı kendine yeter hale getirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmasında Putin’inŞu cümleleri kaydetti:

Kimsenin ihtiyaç duymadığı, yıpranmış bir yerden ayrılmak ve çocuklarımızı ikinci sınıf insan duygusuna mahkum etmek istemiyorsak elbette Kırım’da, Novorossiya’da ve Donbass’taki insanlarımızı yalnız bırakmamalıyız. Ülkemizi kendine yeter hale getirmeliyiz, egemenliğin temel tezahürü budur.

‘Pantsir füze sistemleri uluslararası pazarlarda kek gibi satılıyor’

Rusya’nın silah üretiminde önemli bir yere sahip olan Tula’da Rus savunma sanayisinin geliştirdiği silahlardan övgüyle söz etti. Putin’inPantsir füze sistemlerinin son derece talep gördüğünü, uluslararası silah piyasalarında çok iyi bilindiğini ve ‘peynirli ekmek’ gibi satıldığını kaydetti.

Geçtiğimiz yıl Rusya’nın yurtdışına milyarlarca dolar değerinde silah sattığına dikkat çeken Rus lider, şöyle devam etti:

Ancak talebe rağmen Rusya’nın da bu sistemlere ihtiyacı var. Sivil tesisleri ve altyapıyı savunmamız gerekiyor çünkü Ukrayna’nın buraları nasıl vurduğunu görüyoruz. Sınırımızı korumamız lazım. Bu nedenle ürünlerinize en üst düzeyde ihtiyaç duyulmaktadır.

‘Rusların ezici çoğunluğu ordumuzun yanında’

Rus halkının ezici çoğunluğunun ordunun ve donanmanın yanında olduğunu ifade ederek, bunun Rusya’nın başarısının temelini oluşturduğunu ifade etti. Putin’inCephede bu desteği hisseden askerlerin en ağır ve tehlikeli görevleri yerine getirmek için ekstra güç kazandıklarını söyledi.

‘Kırım ve Donbass konusunda toplumun görüşünü esas aldım’

Kırım ve Donbas’taki bölgelerin Rusya topraklarına ilhak edilmesi kararı hakkında konuştu Putin’inSözlerine şöyle devam etti:

Toplumun bu tutumu olmasaydı hiçbir şey olmazdı. İnsanların bizden beklediği şeyleri yapıyoruz. Hem Kırım’da hem de geniş vatanımızda ülkemizdeki vatandaşlarımızın ezici çoğunluğunun sizin gibi düşündüğünden emin olmasaydım, Kırım’da hiçbir şey yapmazdım. Ülkedeki insanların ezici çoğunluğunun Donbass’a yardım etmek istemesi ve oradaki insanları neo-Nazilerin kaderine terk etmek istememesi nedeniyle hem Kırım’ın hem de tüm Rusya’nın anavatana dönüş istediğinden emindim.

‘İnsanların ellerinden geldiğince yardım etmesi, çok uluslu Rusya’nın birliğinin kanıtıdır’

Rusya Halk Cephesi’nin İrkutsk Bölgesi’nde bir buçuk yılda topladığı 11 milyar rubleyi değerlendiren, Putin’in, ” Sorun miktar değil. Önemli olan insanların hayatlarını riske atan çocuklarımıza destek olmak için ellerinden geleni yapmasıdır. Bu, Rus toplumunun birliğinin, Rusya’nın birliğinin, dahası, çok uluslu, çok etnik gruptan oluşan Rusya’nın birliğinin kanıtıdır. Bu etkileyici bir şey ve kesin olarak Rusya’nın zaferini garanti ediyor“dedi.

Putin ‘vatanseverliği’ tanımladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir PutinAileye, doğduğu yere ve ülkeye duyulan sevginin vatan sevgisi olduğunu belirterek, “D doğru yoldayız” söz konusu.

Putin’inKonuşmasının bu bölümünde şu sözlere yer verdi:

Geleceği düşünürsek, çocuklarımız nasıl bir ülkede yaşayacak, onlara ne bırakacağız, aileye, çocuklara, anne-babaya, doğduğunuz yere ve bir bütün olarak ülkeye duyulan sevgi vatanseverliktir. İşte tam da bu yüzden sizinle birlikte gerçek yoldayız.

‘Ekonomi ABD ve Avrupa’da ekside, Rusya’da artıda’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir PutinBugün ABD ve Avrupa ekonomilerinin negatif bölgede olduğunu, Rusya’nın ise pozitif bölgede olduğunu söyledi.

pamukova-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu