Ekonomi

Petrol, borç anlaşmasının ilerlemesi ve Çin verileriyle yükseldi

ABD ham petrolü önceki iki seansta yaklaşık yüzde 6 değer kaybettikten sonra varil başına 68 doların üzerine çıktı. Meclis, borç limiti yasasını kabul etti ve önlemi varsayılan son tarih olarak değerlendirilmek üzere Senato’ya gönderdi. Özel bir anket, resmi verilerle çelişen sürpriz bir gelişme olarak, Mayıs ayında Çin imalat faaliyetinde hafif bir genişleme gösterdi.

Yatırımcılar şimdi, grubun üretim politikasını görüşmek üzere hafta sonu Viyana’da yapılacak OPEC+ toplantısını dört gözle bekliyor olacaklar. Dirençli Rusya ihracatı, vadeli işlemler bu yıl yaklaşık yüzde 15 düşerken, Fed’in sert parasal sıkılaştırmasının bir parçasıydı.

ANZ Group Holdings Ltd’de kıdemli emtia stratejisti Daniel Hynes, “Daha geniş makro ortam gerçekten de kırılganlığı artırıyor. Talebin beklendiği kadar zayıf olmayabileceğine dair bir umut ışığı sağlayan her şey olumlu olarak değerlendirilecektir” dedi.

Borç tasfiyesindeki ilerleme, ABD ham petrol stoklarının şiştiğine dair işaretleri de dengeledi. Amerikan Petrol Enstitüsü, stokların geçen hafta 5,2 milyon varil arttığını bildirdi ve bu, Çarşamba günü ilerleyen saatlerde hükümet verileri tarafından doğrulanırsa Şubat ayından bu yana en büyük artış oldu.

bulanik-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu