Haber

Naili Moran Türkiye Final Yarışmasında Aydınlı Sporcular Gurur Duydu

Naili Moran Türkiye Final Müsabakalarında Aydın’ı temsil eden sporcular finale damgasını vurarak başarılarıyla Aydınlıları gururlandırdı.

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun etkinlik programında yer alan ve 18-19 Temmuz 2023 tarihlerinde İzmir’de düzenlenen Naili Moran Age Kümeler Türkiye Finalleri, genç sporcuların başarılı performansları ile geçti. Aydın’ı temsil eden Sporcu Yetiştirme Merkezi (SEM) sporcuları da birbirinden değerli yarışmada gurur verici derecelere imza attı.

Naili Moran Türkiye Final Müsabakalarında Aydın’ı temsil eden diğer sporcular dikkat çekici performanslar sergilerken, 15 yaşındaki Koray Uygun 100 metre, uzun atlama ve 100 metre engelli branşlarında gösterdiği üstün performansla Türkiye şampiyonu olurken, 14 yaşındaki Öykü Ceylin Tekdal uzun atlama, 100 metre ve 80 metre engellide Türkiye ikincisi oldu. 13 yaşındaki Rümeysa Elif Ayhan ise uzun atlama, 60 metre ve 60 metre engellide Türkiye 3.’sü olan Naili Moran ile bronz madalyanın sahibi oldu.

15 yaş kızlar kategorisinde yarışan Sporcu Eğitim Merkezi sporcularından Sude Çolak, Naili Moran Türkiye Final Müsabakalarında büyük bir başarıya imza attı. Sude Çolak, rakiplerini geride bırakarak Türkiye 2.’si oldu. Kendi yaş grubunda elde ettiği yüksek derecenin umut verici olduğunu söyledi.

Türkiye Final Müsabakalarında yarışan bir diğer Sporcu Eğitim Merkezi sporcusu Murat Tosun, elde ettiği başarının gururunu yaşarken, Tosun yoğun rekabet ortamında Türkiye 4.’sü olarak bronz madalyaya çok yaklaştı.

Sude Naz Bayar, Naili Moran Türkiye Şampiyonası’nda 100 metre, 200 metre ve uzun atlama branşlarında yarıştı. Kıyasıya rekabetin yaşandığı bu müsabakalarda genç sporcu üstün bir performans sergileyerek Genel Puan Ortalamasında Türkiye 4.’sü oldu.

Türkiye finallerinden başarıyla dönen Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, sporcuların yetenek ve azimlerinin yanı sıra antrenörlerin gayret ve özverilerinin de bir gösterge olduğuna işaret ederek; “Sporcularımız Sude Çolak, Murat Tosun, Koray Uygun, Öykü Ceylin Tekdal ve Rümeysa Elif Ayhan’ı ve onları yetiştiren antrenörlerini tebrik ediyoruz. Genç sporcularımızın Naili’deki performanslarıyla Türk atletizminin geleceğine katkılarının farkındayız. Moran Age Kümeler Türkiye Finalleri’ni kutluyor, başarılarının önümüzdeki yıllarda da devam etmesini diliyoruz.” – AYDIN

haber-kozan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu