Yaşam

Mustafa Salim Aktuğ’un ‘’Yer Çekimi’’ Resim Sergisi Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nde

Mustafa Salim Aktuğ’un ferdî fotoğraf standı ‘’Yer Çekimi’’, 30 Ocak tarihine kadar Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nde görülebilecek

JLL Türkiye tarafından yönetilen, Başşehrin seçkin alışveriş merkezlerinden Next Level AVM’de yer alan, sanatseverlerin buluşma noktası Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi, Mustafa Salim Aktuğ’un değerli yapıtlarının yer aldığı ‘’Yer Çekimi’’ fotoğraf standına mesken sahipliği yapıyor.

İlgili Makaleler

Birbirinden kıymetli sanatkarların fotoğraf ve heykel stantlarıyla Başkentlileri ağırlayan Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi, soyut anlatımın usta isimlerinden Mustafa Salim Aktuğ’un şahsî fotoğraf standını sanatseverlerin ilgisine sunuyor.

Yer Çekimi fotoğraf standının açılışı, özel bir kokteyl programıyla gerçekleşti. Birçok sanatseverin iştirak sağladığı açılışta konuşan Aktuğ, stantta yer alan yapıtları hakkında bilgiler verdi. Yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda standa katılan ve birçok mükafata layık görülen Aktuğ,’’ Stantta yer alan eserler son devir yaptığım bir seçkiden oluşuyor. Burada 2021 – 2022 tarihli 21 adet fotoğraf bulunuyor. Sergiyi Yer Çekimi olarak isimlendirmemin sebebi, düşey fırça izlerini fazla ritmik olarak kullanmamdan kaynaklanıyor. Bunun yanı sıra yer çekimi tıpkı vakitte insanın uzaya hakikat zıplamasını engelleyen, bizi yere bağlayıp yaşamamızı sağlayan öge olarak görüldüğü için mevzu olarak bunu seçtim’’ diye konuştu.

Resimlerini yaparken yüklü olarak kullandığı renklere de dikkat çeken Aktuğ, ‘’Ben Karadenizliyim, mümkün olduğu kadar geldiğim yörenin renklerini, çocukluğumun renklerini kullandım; yeşil ve mavi yüklü çalıştım. Fotoğraflarımda soyut bir anlatım lisanı var. Renklerin beşerler üzerinde değerli ruhsal tesirleri vardır. Resmi oluşturmada da çok etken… Neredeyse 20 – 25 yıldır birebir renklerin yan yana gelmesiyle oluşturduğu tesir üzerine çalışıyorum. Önden geriye yanlışsız gidiş, derinlik, yüzeye renkleri çekme üzere hususlar üzerinde fotoğraflarımı yapılandırmaya çalışıyorum’’ sözlerini kullandı.

Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nde açılan standı ile ilgili olarak Aktuğ, ‘’Ziraat Bankası’nın bu türlü bir yeri sanatın hizmetine sunması bizim için kıvanç verici… Burada topluma değerli bir hizmet veriliyor. Ayrıyeten teşekkür ederim’’ sözlerini kullandı.

Sanatçının ‘’Yer Çekimi’’ şahsî fotoğraf standı, 30 Ocak tarihine kadar haftanın her günü 10.00 – 22. 00 saatleri ortasında Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nde görülebilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu