Ekonomi

Mondee 4. çeyrek gelir ve düzeltilmiş FAVÖK’ünde artış bildirdi

AUSTIN, Teksas – Bir seyahat pazarı ve yapay zeka teknolojisi şirketi olan Mondee Holdings, Inc. (NASDAQ:MOND), 31 Aralık 2023’te sona eren dördüncü çeyrek ve tüm yıla ilişkin denetlenmemiş ön mali sonuçlarını açıklayarak gelir ve karlılıkta önemli bir büyüme gösterdi.

Şirket dördüncü çeyrekte net gelirlerinde %78’lik bir artış kaydederek bir önceki yılın aynı dönemindeki 34,2 milyon dolardan 61,1 milyon dolara ulaştı. Çeyrek için brüt rezervasyonlar 619 milyon dolar olarak gerçekleşti ve 2022’nin dördüncü çeyreğine göre %24 artış gösterdi. Mondee ayrıca, önceki yılın dördüncü çeyreğinde 1,6 milyon dolar olan düzeltilmiş FAVÖK’ünün %338 artışla 6,9 milyon dolara yükseldiğini bildirdi.

2023 yılının tamamı için Mondee’nin brüt rezervasyonları %19 artışla 2,6 milyar dolara, net gelirleri ise %39 artışla 222,3 milyon dolara yükselerek şirketin beklentilerini aştı. Yılın düzeltilmiş FAVÖK’ü neredeyse iki katına çıkarak 21,0 milyon dolara ulaştı ve 19,7 milyon dolarlık beklentiyi aştı.

Gelir ve düzeltilmiş FAVÖK’teki büyümeye rağmen, şirket dördüncü çeyrekte 11,3 milyon dolarlık nakit dışı ve/veya tekrarlanmayan kalemleri içeren 12,5 milyon dolarlık net zarar yaşadı. Tüm yılın net zararı, bir önceki yıla göre 30,1 milyon $ azalarak (60,1) milyon $’a düşerek iyileşme gösterdi.

Mondee, finansal performansını ürün ve coğrafi genişlemeye, yapay zeka teknolojisindeki ilerlemelere ve devam eden tatil amaçlı seyahat talebine bağlıyor. Şirketin brüt rezervasyonların yüzdesi olarak gelir elde etme oranı yaklaşık %10’a ulaşarak başarılı para kazanma stratejilerine işaret etti.

Şirket ayrıca bir yapay zeka platformu olan Purplegrids’i satın almasının ve 10 milyon dolarlık hisse geri alımı gerçekleştirdiği ilk hisse geri alım programının altını çizdi. İleriye dönük olarak Mondee, 2024 yılı için 250 milyon ila 255 milyon dolar arasında net gelir ve 30 milyon ila 35 milyon dolar arasında düzeltilmiş FAVÖK öngören bir mali görünüm sağladı.

Bu sonuçlar bir basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu