Haber

MHP Genel Başkanı Bahçeli: “Türkiye Cumhuriyeti her türlü müdahaleye ve mücadeleye hazır ve kararlı olmalıdır.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gazze’de yaşananların bir insanlık suçu olduğunu belirterek, “Aradan 24 saat geçti. Türkiye Cumhuriyeti, adına ve adına her türlü müdahaleye ve mücadeleye hazır ve isteklidir. insanlık adına barış ve çözüm ortamını tesis etmek ve garantör mekanizmayı kurmaktır.” “Kararlı olmalıyız. Bizim için geri adım yok” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne değinen Bahçeli, “Cumhuriyet, milletin egemen olarak kendi kaderine ve istikbaline sahip çıkması demektir. Aziz Atatürk’e göre ‘Cumhuriyetçi rejim, demokratik sistemli devlet biçimi demektir.’ Cumhuriyetin en etkili ve etkili özelliği doğrudan milli egemenliğe dayanması ve demokrasiyi bir sistem olarak benimsemesidir.Elbette her demokratik rejim cumhuriyet değildir.Ancak demokrasinin özel olarak geliştirilmiş şekli, kalıcı kimliği, Ulusal bağımsızlığı bir yaşam sorunu olarak gören Atatürk’e göre, ‘Demokrasinin en çağdaş ilkesi “Bunun mantıksal olarak uygulanmasını sağlayan yönetim biçimi cumhuriyettir.”

“Cumhuriyet’in 100’üncü yılını tebrik ediyorum” diyen Bahçeli, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlığımızın onurunu yedi büyük savaşçımızın alınlarına kanlarıyla kazıyan şehitlerimize, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kurtuluş Savaşımızın askerleri ve değerli atalarımıza, Huzurlu millete, “Güçlü bir devlet ve onurlu bir gelecek mutlaka milletle gerçekleşecek ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak ve yaşatılacaktır. Halksız bir cumhuriyet, Türksüz bir millet, toplumun kesimlerinden oluşan bir devlet hayali kuranların, şehadet çeşmesinden içmeye hazır bir bilinç karşısında perişan olmaktan başka şansları olmayacaktır.” .

Gazze’de yaşananların bir insanlık suçu olduğunun altını çizen Bahçeli, “Kadim devlet aklımız ve irademizle hareket etmezsek, siyasi ve diplomatik temaslarımızı askeri caydırıcılıkla desteklemezsek, Allah korusun, bu kaçınılmazdır.” Günü geldiğinde Gazze’dekinin benzeri bir trajediyle karşı karşıya kalacağız. Benim niyetim de bu.” “Bu fikrin muhatapları geri zekâlı işbirlikçileri değildir. Bu fikrin muhatapları iç ihanet ve işgal cephesinde birleşen değersiz yozlaşmışlar değildir” dedi.

Bahçeli, “Zulüm karşısında tarafsızlık onursuzluktur” diyerek şöyle devam etti:

“Çok şükür biz namussuz değiliz, doğrunun, temizin, insanlık onurunun, tarih ve inanç bağı olan kardeşlerimizin yanındayız. 24 saat geçti. Türkiye Cumhuriyeti devam edecek. insanlık adına her türlü müdahale ve çabayı göstermek, barış ve analiz ortamını oluşturmak, garantörlük sistemini kurmaktır.” hazır ve kararlı olmalı. Bizim için geri adım yok. Birleşmiş Milletler etkisizdir. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Refah Sınır Kapısı’na gitmekten başka bir şey yapamadı. İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan umut yok. ‘Gazze için Kahire Barış Zirvesi’nden sonuç çıkmadı “İslam ülkeleri Gazze’nin bombalanmasını boş ve çaresiz izliyor. Dolayısıyla Gazze’yi koruma ve kollama misyonu Türk milletine düşmektedir.” – ANKARA

haber-lacin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu