Haber

Merkez Bankası Başkanı Kulisleri Şaşkın: Hafize Gaye Erkan’a “Görevden Alınma” ve Özgeçmiş İddiaları Yayıldı

Deneyimli ekonomi yazarı ve Ankaralı gazeteci Erdal Sağlam, son dönemde medyada işçi ve aile tartışmalarının ardından gündeme gelen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında yazılanların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı rahatsız ettiğini ve görev değişikliği olabileceğini iddia etti. seçimden sonra. Hafize Gaye Erkan, yaklaşık 18 gün boyunca yatırımcı görüşmeleri için ABD’deyken, seçim öncesi görevden alınmasına ilişkin sorular da yayılmaya başladı.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın başkanlığa atanmasıyla Türkiye’nin ilk kadın Merkez Bankası Başkanı olmasının yanı sıra ABD’deki bankacılık kariyeri de mercek altına alındı.

Erkan’ın göreve geldikten sonra para politikasındaki hızlı değişimi ve takım değişiklikleri yakından takip edildi.

Naci Ağbal’ın yaşadığı travma nedeniyle faiz artışlarının nerede “duracağı” tartışma konusu olurken, yaptığı değişiklikler özellikle yardımcıları tarafından olumlu karşılandı.

Erkan, geçtiğimiz aylarda gazeteci Ahmet Hakan’a verdiği röportajla günlerce gündemi meşgul etmişti.

Yükselen enflasyon ortamında fiyat istikrarını sağlamaktan sorumlu olduğu kurumun başkanı olarak apartman görevlisi ‘Sadık Abi’ ile kira ve enflasyon konusunda yaptığı diyaloglar da masaya yatırıldı.

Erkan’ın son dönemde yeni iddialarla gündeme geldiği ve bu iddiaların perde arkası bilgileri iken para politikası ve ekonomiden ziyade dergi formatında oluşturulduğu belirtildi.

Erkan’ın babası Erol Erkan’ın başrolde olduğu çalışanlara yönelik iddialar böyle görüldü.

Erkan, birkaç haftadır bulunduğu ABD’den iddiaları reddedip yasal haklarını kullanacağını belirten bir açıklama paylaştı.

Ekonomiyi yakından takip eden Ankaralı gazeteci Erdal Sağlam’ın 10 Haber’deki köşesinde yazdığı Erkan hakkındaki iddialar, sosyal medyada da sıklıkla konuşulmaya başlandı.

Kaynak: 10Haber

Özgür Demirtaş yüreğindeki ismi duyururken,

Stratejist Güzem Yılmaz Ertem, Mesele Ekonomi’deki yayınında öne sürdüğü argümanlara ilişkin, bu konunun acilen açıklığa kavuşturulması ve TCMB Lideri’nin ekonomi ve para politikalarıyla gündeme getirilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: Sorun Ekonomisi-YouTube

Gazeteci Hasret Gürses, YouTube kanalında İrtibat Müdürlüğü’ne bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin bu konudaki sessizliğine dikkat çekti.

Kaynak: Hasret Gürses-YouTube

Erdal Sağlam ise Hafize Gaye Erkan’ın “seçim sonrasında görevden alınabileceğini” iddia etti.

Erkan’la ilgili tezlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaştığını ve rahatsız olduğunu iddia eden Sağlam, para politikalarının parti içinde de eleştirilere yol açtığını belirtti.

Hafize Gaye Erkan’ın göreve geldiği dönemde küçük bir bebeği olması da bazı kesimler tarafından oldukça öne çıkan bir özellik olarak sunuldu. Bu durum nedeniyle Erkan’ın anne ve babasının çocuğuna bakmak için TCMB binasında olduğu yönündeki söylentiler medyada sıklıkla yer aldı.

Bu nedenle baba Erkan’ın TCMB binasında yönetimde görev aldığı yönündeki açıklamalar son günlerde pek çok tartışmaya konu oldu.

Erdal Sağlam, bazı çalışanların bu durumu kendi lehine kullanarak baba Erkan ile iletişim kurarak uzaktan çalışma hakkı elde ettiğini iddia ederken, Sağlam’ın yazısında yeni başkan yardımcılarından Erkan’ın şirketindeki faaliyetleri için izin almalarını istediği de yer aldı. alanlar.

Sağlam, bu konuların Ankara’da “en üst düzeyde rahatsızlık yarattığını” iddia ederken, rahatsızlığın nedeninin “başkanın kendisi değil, Merkez Bankası’na ve uygulanan programa vurulan darbe” olduğunu da yazdı.

Sağlam, kişisel iddiasıyla “Başkan Erkan’ın yılın ikinci yarısında lideri görme ihtimali çok düşük” derken, bunun bir tahmin olduğunu da vurgulayarak, “Şunu da söylemeliyim ki Seçimlere rağmen Cumhurbaşkanlığı’nın ‘daha önce gitmeli’ gibi bir karar vermesi ihtimali var.” .

Sağlam, bir sonraki yazısında Erkan’ın atamasını İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr.’ye yükledi. Bu bana Bilge Yılmaz’ın ilk paylaşımını hatırlattı.

Bilge Yılmaz’ın ABD’deki akademisyen ve yatırım bankalarındaki geçmişine ve ortamına değinen Erdal Sağlam, “Gaye Erkan’ın Mayıs seçimleri öncesinde İYİ Parti’ye CV göndermiş olması ve bunun sonucunda bazı bilgilere ulaşmış olabileceğini” söyledi. CV’nin soruşturması, parti “kabul edilmediği öğrenildi” dedi, ekledi, “Seçimden önce, yurtdışında çalıştığı bankanın çöküşünden sonra CV’sini gönderdi. CHP de İYİ Parti de yeni bir kariyer planlamak istiyor ama bunu doğrulayamadım.”

Sosyal medyada Merkez Bankası Başkanı ile ilgili paylaşımlar artmaya başladı.

?

?

?

Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olan TCMB’nin bu magazin söylemlerinden zarar görmeden çıkmasını ve bu bağlamda ana tartışma konusunun “enflasyondaki düşüş” olmasını beklemeye devam edelim.

habercamoluk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu