Haber

Hatay’da evlerin üzerine kaya düşmesi korkusu

Hatay’da dağdan düşen kayaların çarptığı evlerde yaşayan vatandaşlar, depremden değil ağırlığı 2 tona varan kayalardan korktuklarını söyledi.

Defne ilçesine bağlı Dursunlu Mahallesi’nde dağ yamacında evleri bulunan vatandaşlar, her yağmur yağdığında tedirginlik yaşadıklarını belirtti. Yağmurla birlikte dağdan düşen ve ağırlığı bazen 2 tonu bulan dev kayalar evlere çarptı. Bölge halkı, yağmur sonrası yaşanan tedirginlik nedeniyle deprem korkusunu neredeyse unutmuş durumda. Afetten etkilenen vatandaşların tek isteği yaşadıkları soruna çözüm bulmak.

“Kendi evimizde huzur içinde değiliz, korku içinde yaşıyoruz”

Nimet Altınöz, ağırlığı 2 tona varan ve kaldırılması zor olan kayaları kırıcıyla parçalayarak taşıdıklarını belirterek, “Evimizi dağın yamacına yaptık. Her yağmur yağdığında, her Fırtına olduğunda yağmur yerine taş düşüyor. Sürekli heyelan ve taş geliyor. Bazen 2 ton, 1 ton kaya var. “Ve 500 kilogram kaya düşüyor. Taşları elektrikli kırıcılarla kırıp kaldırıyoruz. Biz de yorulduk, yetkililerin sesimizi duyması lazım. Burada bir çözüm bulunsun. Kendi evimizde huzur içinde değiliz, korku içinde yaşıyoruz. Bütün mahalle endişeli, herkes aynı korkuyu yaşıyor” dedi.

“Taş düşse bile evde büyük ses çıkarır.”

Evlere çarpan kayaların konutlara zarar verdiğini belirten Seçkin Günay, “Burada depremden ziyade hava olaylarında dağlık bölgelerden gelen kayalar gibi birçok olumsuz etken evlerimize zarar veriyor. Büyük kayalar düşüyor, evlerin çatıları çöküyor. . Bir taş düşse bile evin içinde çok büyük ses çıkarır. Evler zaten depremdedir.” “Hasarlıydı, böyle daha çok zarar görür” dedi. -HATAY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu