Ekonomi

Google, aramayı yeni AB teknoloji düzenlemelerine uygun hale getiriyor

Alfabe (NASDAQ: Google ) Inc’in Google’ı, karşılaştırma web sitelerinin görünürlüğünü artırmak için arama sonuçlarını ayarlamaya hazırlanıyor. Bu hamle, Google’ın, arama sıralamalarında rakip hizmet ve ürünlere eşit muamele edilmesini gerektiren Avrupa Birliği Dijital Pazarlar Yasası’na (DMA) uyma çabalarının bir parçasıdır. Değişikliklerin DMA gereklilikleri doğrultusunda 7 Mart’a kadar uygulanması bekleniyor.

Google’ın planladığı değişiklikler arasında, arama sayfasında, karşılaştırma web sitelerine giden kişileri içeren özel birimlerin ve kullanıcıların aramalarını hassaslaştırmalarına yardımcı olacak sorgu kısayollarının eklenmesi de yer alıyor. Oteller, karşılaştırma siteleri ve doğrudan tedarikçiler gibi belirli kategoriler için Google farklı bir alanı test edecek ve fotoğraflar ve yıldız derecelendirmeleri de dahil olmak üzere daha kapsamlı bireysel sonuçlar sunacak. Sonuç olarak, Google Uçuşlar birimi de dahil olmak üzere bir dizi özellik arama sayfasından kaldırılacak.

Teknoloji devi, Android telefon kullanıcılarının varsayılan arama motorlarını veya tarayıcılarını hızlı bir şekilde değiştirmelerine olanak sağlayacak değişiklikler de yapacak. Ayrıca kullanıcılar, Google’ın hizmet ve ürünlerinden bilgilerini üçüncü taraf uygulama veya hizmetlerine aktarabilecek. Ayrıca Avrupalı ​​kullanıcılar, Google hizmetlerinin amaçlı reklamcılık amacıyla veri paylaşmaya devam etmesine izin verip vermediklerini soran yeni bir izin başlığıyla kesinlikle karşılaşacaklardır.

Google, bazı işletmelerin ve kullanıcıların, 7 Mart son tarihinden önce hâlâ değişikliklere tabi olan önerilen değişiklikleri kabul etmeyebileceği yönündeki endişesini dile getirdi. Şirket, DMA kurallarının yarattığı zorlukları kabul ediyor ve bunun Avrupa’daki tüketicilerin ve işletmelerin seçeneklerini sınırlayabileceğinden korkuyor.

Bu güncellemeler, son on yılda 2,42 milyar Euro (2,63 milyar dolar) AB antitröst cezasına yol açan bir şikayet de dahil olmak üzere, Google’ın arama uygulamalarına ilişkin bir inceleme geçmişini takip ediyor. Şirket, DMA’nın tüketici tercihi ve birlikte çalışabilirlik gibi birçok hedefini desteklerken, yeni düzenlemelerin karmaşık ödünleşimler içerdiği konusunda uyardı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu