Haber

Gardiyan ve kardeşleri doktoru dövdü

KAHRAMANMARAŞ’ın Afşin ilçesinde hastaneye giderek “Kaza geçirdik” diyen mahalle bekçisi CK ile kardeşleri HK ve Ö.K., adli tıp raporu açmak isteyen doktor Ramazan Oğuz’u darp ederek acile getirdi birlikte hizmet. CK jandarma tarafından gözaltına alınırken, iki erkek kardeşinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Olay, dün akşam saatlerinde Afşin Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. Kardeşleri HK ve Ö.K. Doktorla birlikte hastanenin acil servisine giden CK, doktor Ramazan Oğuz’a kaza geçirdiğini ve boynunun ağrıdığını söyledi. Bunun üzerine doktor Oğuz, sağlık çalışanlarına gerekli tetkiklerin yapılması için tutanak açmaları talimatını verdi. Ancak CK ve kardeşleri adına ihbarda bulunmalarını istemediklerini söyledi. Doktor Ramazan Oğuz, rapor vermesi gerektiğini söyleyince kardeşleri tarafından saldırıya uğradı. Tabii darbe zanlıları da acil servise zarar verdi. Şüpheliler servisteki masayı kırarak acil servisin bilgisayarlarını ve camlarını kırdı.

MUHAFIZ KALDIĞINDA BELGE BÜYÜK’E AKTARILDI

İhbar üzerine hastaneye sevk edilen polis ekipleri CK’yı yakalarken, HK ve Ö.K. kaçtı. CK’nin Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde mahalle bekçisi olduğunun ortaya çıkmasının ardından dosya Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı’na intikal etti. CK jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Dr. Ramazan Oğuz da darp raporu alarak kardeşler hakkında suç duyurusunda bulundu. SAĞLIK ÇALIŞANLARI SALDIRIYI KINANDI

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Afşin Devlet Hastanesi sağlık çalışanları acil servis önünde toplanarak doktor Ramazan Oğuz’a yapılan saldırıyı kınadı. Sağlık çalışanları adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkan Yardımcısı Özgür Aksakal, sağlıkta verilen hapis cezalarının paraya çevrilmemesi gerektiğini söyledi. Aksakal, “Sağlıkta şiddetin cezasını artıran ve bu hatayı kategorik suç olarak tanımlayan düzenleme hayata geçirildi. Bu olumlu olmakla birlikte sağlık kurum ve kuruluşlarına sıfır tolerans alanı ilan etme teklifimiz hızla hayata geçirilmelidir. Hapis cezası ile cezalandırılması gerekmektedir.Sıfır tolerans alanı uygulaması dışında şiddet uygulayanlara acil durumlar dışında kamu sağlık hizmetlerinin makul bir fiyattan sunulmasını sağlayacak tedbirler ivedilikle hayata geçirilmelidir.Aksi takdirde, şiddeti önlemek ne yazık ki mümkün değil. Sağlık çalışanları şiddet sarmalından bir an önce kurtarılmalıdır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu