Haber

Fazıl Say’dan Meral Akşener’e çağrı: HDP’ye yüreğinizi açın

Türkiye tarihinin en değerli seçimleri için geri sayım başladı.

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi siyasi arenada krizler yaşandı, masalar dağıldı, 6’lı masa Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a getirdi.

Bunun üzerine kriz atlatıldıktan sonra siyasi başkanlar televizyon ekranlarından ve sosyal medya hesaplarından açıklamalar yapmaya başladı.

Masayı dağıtıp 3 gün sonra tekrar dönen Düzce Partisi Genel Başkanı Meral Akşener de dün HaberTürk canlı yayınına katıldı.

“CHP, HDP ile konuşur ama asla bize getiremez”

Fatih Altaylı’nın ‘Teke Tek’ programında açıklamalarda bulunan Akşener, CHP’nin HDP ile görüşmesi ve HDP’nin Millet İttifakı’nda yer alması davetlerine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Pazarlık bile dün yapılmayan bahiste sorun yaratıyorsa herkesin dikkat etmesi gerekir. O masada defalarca dile getirildiği gibi HDP diye bir şey yok. Mithat Hoca’nın dediğine göre onlar da itiraf etmiş. Zaman zaman HDP yöneticilerinden farklı söylemler geldi. O telaffuzların her biri bu ucube sistem yangınına odun atmak içindir dedim. Bu sağduyunun devam etmesi ve derinleşmesi gerekiyor.

Bakanlık için alışveriş yapmak mümkün değil. Diyalog başka bir şeydir. HDP diyebilirim, anlarım. ‘Senin oyla HDP’nin oyu farklı, hadi güle güle’ deselerdi o masadan kalkardık. Ben hileli işlere karşıyım, dürüstlük ve açıklıktan yanayım. CHP’nin HDP ile görüşebileceği açık. Ama bizi asla getiremez.

“Sıfırla”

Bunun üzerine masanın dağıldığı dönemde sosyal medya hesabından paylaşım yapan piyanist Fazıl Say, Akşener’e atıfta bulunarak şunları söyledi: Akışına bırak”paylaşmıştı.

Say’ın paylaşımı sosyal medyada gündem oldu ve büyük tepki gördü.

Daha sonra Akşener masaya dönünce konuşmanın konusu silinmişti.

HDP davetli: İttifakın önünü açın

Son olarak Meral Akşener’in açıklamalarına kayıtsız kalamayan Say, bu kez sosyal medya hesabından aradı.

Fazıl Say, şu ifadeleri paylaştı:

Dinle Meral Akşener: Partinizin de milyonlarca seçmeni var; HDP’nin de milyonlarca seçmeni var. Partinizin seçmeninin insan ve insan olduğu için talepleri var; Doğaldır… HDP seçmeni de insandır. O insanların da insan oldukları için talepleri var; bu doğal. Dünyada hiç kimse ‘Talepleri masaya gelmesin’ diyemez. Bu insanlık dışı olur, siyasete aykırı olur. Bunu iyi anlayın. Türkiye’nin, gençliğin, geleceğin, birlik ve bütünlüğün önüne set çeken bu durumdan vazgeçin. Kılıçdaroğlu yıllardır bu ikilem içinde. Bir taraf kurt, bir taraf kuzu… Yazık! Bu ayrımı yapmayın, ittifakın önünü açın; insanlar için sonsuz açık! Yapma! İnsanlar insan oldukları için talepleri olabilir veya olmayabilir. ‘Bizim bir talebimiz bile yok’ diyecek kadar mütevazılar. Kalbini aç ve hepsi bu. Şimdilik yeterli!

akkusajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu