Haber

Depremin yıl dönümünde konut teslimi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta kura törenine katıldı

Sütçü İmam Üniversitesi’nde “Konut Çekilişi ve Anahtar Teslim Töreni” yapılıyor.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katılımcılara hitap ediyor.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“İstanbul Çağlayan adliyesinde sabah saatlerinde meydana gelen terör saldırısı nedeniyle öncelikle adalet camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Zamanında müdahale eden güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum.

Türkiye, hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm terör örgütlerine ve destekçilerine karşı mücadelesini sürdürecektir. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah’a doğru yürüyen bir yaralımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

6 Şubat depremi insanlık tarihinin en sarsıcı felaketlerinden biri olarak tarihe geçti. Milletleri millet yapan, zorluklar karşısında tek bilek, tek yürek olarak acılarını paylaşmalarıdır. Milletimiz 6 Şubat depreminde bu sınavı başarıyla verdi. Asrın felaketinden sonra asrın dayanışmasıyla toparlanmayı başardık.

Çok şükür depremin birinci yıl dönümünde enkazları kaldırdık, şehirlerin yeniden inşası konusunda önemli ilerleme kaydettik.

Bu acı tarihi bir felaket ve milli dayanışma gününe dönüştürerek, geçmişimizden aldığımız derslerle daha güçlü bir gelecek inşa etmenin yollarını arayacağız. “Özellikle çok şiddetli kış koşullarının ilk günlerinde insanüstü bir çabayla deprem bölgesine ulaşan hiçbir kahramanımızı unutmayacağız.”

Detaylar geliyor…

pazarcik-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu