Haber

Bursa’da bayram sevinci

BURSA (İGFA) – Bursalılar Ramazan Bayramı’nı tarihi camilere akın ederek karşıladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte bayram namazını Ulu Cami’de kıldı. Bakan Varank ve Önder Aktaş, namazın ardından vatandaşlarla bayramlaştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ardından Bakan Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Ayafosya Camii Muhtarı Prof. Mehmet Emin Ay ile deprem bölgesinden Bursa’ya gelen ve Bursa’ya yerleşen öksüz, yetim, şehit ve gazi yakınları ile bayram kahvaltısında bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltıda Önder Aktaş, konuklarla sohbet etti.
Ramazan Bayramı’nı bu yıl hüzünlü bir şekilde yaşadıklarını söyleyen Önder Alinur Aktaş, devletin depremin ilk gününden itibaren tüm birimleriyle sahada çalıştığını ve bir an önce yaraları sarmaya çalıştığını belirtti. olabildiğince. Bursa’ya gelen depremzede ailelerini en keyifli şekilde ağırlamaya çalıştıklarına değinen Önder Aktaş, “Bu süreci kolaylaştırmak için elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. İnşallah devlet ve millet yaraları hep birlikte saracaktır. Aynı zamanda Bursa’daki yetimlerimize sahip çıkan sivil toplum kuruluşlarına, dernek ve vakıflara da teşekkür ederim. Ay yıldızlı bayrağımızı ilelebet dalgalandıran şehitlerimiz ve gazilerimiz de var. Allah hepsini korusun. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Vatan, millet ve devlet olmazsa olmazımızdır. Ramazan Bayramınız kutlu olsun. Rabbim sağlık ve sıhhat içinde daha nice bayramlar nasip etsin” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, tüm ailelerin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Şehit ve gazilerin bu ülke ve topraklar için çok değerli olduğunun altını çizen Ala, “Tüm şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta kalanlara sağlıklı ömürler dilerim. Bursa’ya gelen depremzede ailelerinin de rahat etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu vesileyle Ramazan Bayramınızın mübarek olmasını dilerim.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ramazan Bayramı’nda farklı sofralarda buluştukları tüm vatandaşların ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Geçtiğimiz günlerde ülke olarak tarihin en büyük şokunu yaşadıklarını hatırlatan Varank, “Bazı kardeşlerimiz şehirlerden uzakta, evlerinden ve evlerinden uzakta ilk kez buruk bir bayram geçiriyor. akrabalarından uzakta. İnşallah Rabbim daha güzel bayramlar nasip eder. İçimiz yanıyor, dertlerimiz var. Kardeşlerimiz kısa sürede evlerine ulaşacak. Bunun için mücadele ediyoruz. Bir sonraki bayramda bizleri evlerinde ve kendi sofralarında ağırlayacaklar. Allah hepimize hayırlı bayramlar nasip etsin” dedi.

Kahvaltının sonunda Lider Alinur Aktaş, Bakan Varank, Genel Başkan Yardımcısı Ala ve İl Başkanı Gürkan, konuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

aglasunajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu