Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 84,81 dolar

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili 84,81 dolardan işlem görüyor.

Dün 85,59 dolara yükselen Brent petrolün varil fiyatı günü 84,46 dolardan tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün kapanış tarihi olan 09:23’e göre yüzde 0,41 artarak 84,81 dolar oldu. Batı Teksas tipi (WTI) ham petrolün varili 79,71 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, küresel ekonomitalep görünümüne ilişkin belirsizlikler nedeniyle karışık seyretmektedir.

Bugün açıklanan verilere göre, Çin ekonomisi 2022’de yüzde 3’lük yıllık büyüme kaydederek, hükümetin yaklaşık yüzde 5,5’lik hedefinin altında, 1976’dan bu yana en düşük ikinci yıllık büyümeyi kaydetti.

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı ülkesinde sanayi üretimi ise Aralık ayında yıllık yüzde 1,3 ile beklentilerin üzerinde artarken, aynı dönemde perakende satışlar yüzde 1,8 ile taleplerin altında geriledi.

Zayıf büyüme bilgilerine rağmen perakende satış ve sanayi üretimi bilgilerinin beklenenden fazla gelmesi ve ülkede Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılması, ekonomik görünüme ilişkin karışık tablonun sürmesine neden oldu.

Piyasaların merkezinde bugün açıklanacak olan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün aylık petrol piyasası raporu yer alıyor. Yatırımcılar, küresel ekonomideki son gelişmelerin ardından kümelenmenin petrol talebi beklentilerinin nasıl şekilleneceğini merak ediyor.

Uluslararası Enerji Ajansı’nın petrol piyasasına ilişkin bilgiler yarın yayınlanacak.

Teknik olarak Brent petrolde 84,95-85,73 dolar aralığının direnç, 84,17-83,39 dolar aralığının dayanak olarak takip edilebileceği belirtiliyor.

sarioglanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu