Ekonomi

Asya piyasalarında bayram havası

Asya’da hisse senetleri, bölgedeki piyasaların çoğu tatil nedeniyle kapalı olduğu için Cuma günü sakin bir seansta yüksek işlem gördü.

Japonya’da Nikkei 225 önceki faizlerini sildi ve en son yüzde 0,06’da işlem gördü, Topix yüzde 0,22 kar elde etti. Güney Kore’de Kospi yüzde 1,12 ve Kosdaq yüzde 1 yükseldi. Anakara Çin’de, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,3 ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,8 yükseldi. Avustralya, Hong Kong, Singapur ve Hindistan kapalı.

Yatırımcılar, Fed’in yolunu belirlemeye yardımcı olacak Cuma günkü ABD tarım dışı istihdam raporunu sabırsızlıkla bekleyecekler. Bunu, ABD özel istihdam bordrolarının Mart ayında beklenenden daha az büyüdüğünü gösteren bu haftaki ADP raporu izliyor.

Bu haftaki bir Çalışma Bakanlığı raporu da, mevcut konumların sayısının yaklaşık iki yıldır ilk kez Şubat ayında 10 milyonun altına düştüğünü gösterdi. İşten çıkarmalar da bu yıl şimdiye kadar bir yıl öncesine göre yaklaşık beş kat arttı.

Nasdaq Composite, Wall Street’teki hisselerin Google-ana şirket Alphabet ve Microsoft’tan sekmesiyle, teknolojiye bağlı olarak yüzde 0,76 yükselerek Perşembe gününü en yüksek seviyesinden kapattı. S&P 500, önceki kayıplarını telafi ettikten sonra yüzde 0,36 yükseldi ve Dow Jones Endüstriyel Ortalama yükselirken dördüncü haftadaki ilk düşüşünü gerçekleştirdi.

mustafakemalpasahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu