Ekonomi

Apple, iPhone’daki güncelleme çalışmasını erteledi

Apple, şirket tarihinde benzeri görülmemiş bir hareketle, iPhone, iPad, Mac ve diğer cihazlar için gelecek yılın yazılım güncellemelerinin geliştirilmesini duraklatarak yıkıcı sorunları çözmeye karar verdi.

Bloomberg’e konuşan kaynaklara göre, geçen hafta şirket içindeki çalışanlara duyurulan gecikmenin amacı, ilk versiyonlarda hataların çoğalmasının ardından kalite kontrolün sürdürülmesine yardımcı olmak.

Kaynaklar, şirket mühendislerinin yeni özellikler eklemek yerine aksaklıkları gidermek ve yazılımın performansını iyileştirmekle görevlendirildiğini söyledi.

Temiz arayüzleri, kullanımı kolay kontrolleri ve kapalılığa odaklanmasıyla ünlü Apple yazılımı, en büyük satış noktalarından biri olarak öne çıkıyor.

Bu durum kalite kontrolünü zorunlu kılmaktadır. Ancak şirketin yeni özellikler eklemekle işletim sistemlerinin mümkün olduğunca sorunsuz çalışmasını sağlamak arasında istikrar sağlaması gerekiyor.

“Apple yeni özelliklere değil kaliteye önem veriyor”

Bloomberg’e göre Apple, son yıllarda yeni özelliklerle kaliteyi geciktirmek anlamına gelse bile kaliteye daha fazla önem veriyor. 2018 yılında Apple’ın yazılım mühendisliği bölümünün bir numarası olan Craig Federighi, yazılımın çok hatalı olduğu endişesiyle iPhone’un yayınlanmamış birçok özelliğini bir sonraki yıla erteledi. Apple, 2019 yılında yazılım geliştirme yolunu elden geçirerek sorunların önüne geçmeye çalıştı.

Bu yaklaşıma göre, her özelliğin “özellik işaretleri” adı verilen bir süreç aracılığıyla manuel olarak etkinleştirilmesi gerekir; bu, çalışan test uzmanlarının, özelliği eklemeden önce genel sistem üzerindeki etkisini izole etmesine olanak tanır.

O yıl Apple, şirket içinde “Anlaşma” olarak bilinen yaklaşımı da benimsedi. Bu anlaşma, çalışanların bir kez çalışan yazılımın çalışmayı durdurması gibi “aksiliklere” asla bilerek izin vermemesini ve hataları hızlı bir şekilde düzeltmesini gerektirir.

“Çok fazla hata tespit edildi”

Bloomberg’in raporuna göre yazılım mühendisliği yönetim grubu, gelecek yıl piyasaya sürülecek yeni işletim sistemlerini incelerken birçok aksaklık buldu.

Bu nedenle departman, hataları düzeltmek için tüm yeni özellik geliştirmelerini bir hafta boyunca durdurmak gibi alışılmadık bir adım attı.

Şirket, bir sonraki iPhone, iPad ve Mac işletim sistemlerinin ilk sürümünü geçtiğimiz ay tamamladı. Bu sürüme M1 adı verilir.

Apple, M2 olarak bilinen çalışmayı erteledi. Erteleme aynı zamanda bir sonraki Apple Watch işletim sistemi olan “Moonstone” adı verilen watchOS 11 ve iOS 17.4 adı verilen mevcut iOS 17 güncellemesi için de geçerli.

iPhone ve iPad tarafından kullanılan bu yazılımın önümüzdeki Mart ayı civarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

karesi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu